Go Back Email Link

Spaghete cu roșii cherry coapte

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 20 minutes
Servings 2
Author Andreea

Ingredients

  • 150 g spaghete
  • 1 ceapă mare
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 dovlecel mic
  • 350 ml sos de roșii
  • 100 g roșii cherry proaspete
  • 2 linguri ulei de măsline
  • asezonare: sare, piper, busuioc uscat
  • parmezan proaspăt răzuit pentru servire

Instructions

  • Fierbe pastele în apă cu sare conform timpului indicat pe pachet, eu am folosit spaghete care se fierb în 5 minute.
  • Taie ceapa solzișori, iar usturoiul mărunt. Pune uleiul de măsline într-o tigaie/wok și adaugă ceapa, las-o să se călească 2-3 minute, apoi pune și usturoiul. Taie dovlecelul în cuburi mici și adaugă-le în tigaie. Amestecă din când în când până se înmoaie și dovlecelul.
  • Adaugă sucul de roșii, o jumătate de cană de apă de la pastele fierte și spaghetele. Lasă să se înfrățească pe foc 5-7 minute.
  • Între timp, pune puțin ulei de măsline într-o altă tigaie și adaugă roșiile cherry întregi (eu le-am lăsat și cu codiță, ca să arate mai spectaculos). Presară puțină sare și lasă-le să se rumenească ușor, scuturând din când în când tigaia. Când încep să se înmoaie și să se crape ușor, sunt gata. Adaugă-le peste paste și oprește focul.
  • Pentru servire, presară o mână bună de parmezan deasupra și mănâncă-le cu poftă!