Fierbe pastele în apă cu sare conform timpului indicat pe pachet, eu am folosit spaghete care se fierb în 5 minute.
Taie ceapa solzișori, iar usturoiul mărunt. Pune uleiul de măsline într-o tigaie/wok și adaugă ceapa, las-o să se călească 2-3 minute, apoi pune și usturoiul. Taie dovlecelul în cuburi mici și adaugă-le în tigaie. Amestecă din când în când până se înmoaie și dovlecelul.
Adaugă sucul de roșii, o jumătate de cană de apă de la pastele fierte și spaghetele. Lasă să se înfrățească pe foc 5-7 minute.
Între timp, pune puțin ulei de măsline într-o altă tigaie și adaugă roșiile cherry întregi (eu le-am lăsat și cu codiță, ca să arate mai spectaculos). Presară puțină sare și lasă-le să se rumenească ușor, scuturând din când în când tigaia. Când încep să se înmoaie și să se crape ușor, sunt gata. Adaugă-le peste paste și oprește focul.
Pentru servire, presară o mână bună de parmezan deasupra și mănâncă-le cu poftă!