Topește ciocolata albă la bain-marie. Scurge bine crema de brânză și ricotta și pune-le într-un bol de mixer. Adaugă ciocolata albă peste crema de brânză și ricotta și mixează-le pentru a le omogeniza
Separat, bate smântâna pentru frișcă cu cele 1 lingură de zahăr pudră. Adaugă peste amestecul de brânză și ciocolată albă și mixează doar cât să se încorporeze.
Taie în jumătăți cam 150g de căpșuni, alegându-le, pe cât posibil, să fie cât mai egale ca înălțime. Restul de 200g taie-le cuburi mici.
Adaugă căpșunile cuburi peste umplutura de cheesecake și amestecă bine cu o spatulă.
Așază jumătățile de căpșuni ca la prăjitura Fraisier, vertical, de jur-imprejurul marginii formei de copt, cu partea tăiata vizibilă spre exteriorul prăjiturii. Pune umplutura cu grijă ca să nu se strice marginea decorată cu căpșunile-jumătăți. Nivelează suprafața cu ajutorul unei spatule. Pune cheesecake-ul la rece pentru cel puțin 3-4 ore sau mai bine peste noapte.
Înainte de servire decorează cu căpșuni (tăiate jumătăți sau întregi) și cu pudră de biscuiți Oreo.