Go Back Email Link

Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Equipment

  • Pentru acest cheesecake am folosit o formă de copt cu bază detașabilă de 24 cm.

Ingredients

Blat Oreo

  • 280 g biscuiți Oreo pudră
  • 140 g unt topit

Cremă

  • 400 g cremă de brânză
  • 250 g ricotta
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 350 g căpșuni

Decor

  • 20 g pudră biscuiți Oreo
  • 50-100 g căpșuni

Instructions

Blat

  • Unge cu puțin unt tava de copt. Într-un castron combină pudra de biscuiți Oreo cu untul topit până se omogenizează. Pune amestecul în tava de copt și apasă cu o spatulă pe întreaga suprafață pentru a aplatiza cât mai bine baza cheesecake-ului.
  • Pune tava la cuptor pentru 7-8 minute, la 180°C. După ce s-a scurs timpul, scoate tava și lasă să se răcorească până pregătești umplutura.

Umplutură cheesecake

  • Topește ciocolata albă la bain-marie. Scurge bine crema de brânză și ricotta și pune-le într-un bol de mixer. Adaugă ciocolata albă peste crema de brânză și ricotta și mixează-le pentru a le omogeniza
  • Separat, bate smântâna pentru frișcă cu cele 1 lingură de zahăr pudră. Adaugă peste amestecul de brânză și ciocolată albă și mixează doar cât să se încorporeze.
  • Taie în jumătăți cam 150g de căpșuni, alegându-le, pe cât posibil, să fie cât mai egale ca înălțime. Restul de 200g taie-le cuburi mici.
  • Adaugă căpșunile cuburi peste umplutura de cheesecake și amestecă bine cu o spatulă.
  • Așază jumătățile de căpșuni ca la prăjitura Fraisier, vertical, de jur-imprejurul marginii formei de copt, cu partea tăiata vizibilă spre exteriorul prăjiturii.
  • Pune umplutura cu grijă ca să nu se strice marginea decorată cu căpșunile-jumătăți. Nivelează suprafața cu ajutorul unei spatule. Pune cheesecake-ul la rece pentru cel puțin 3-4 ore sau mai bine peste noapte.
  • Înainte de servire decorează cu căpșuni (tăiate jumătăți sau întregi) și cu pudră de biscuiți Oreo.