Go Back Email Link

Pavlova cu iaurt grecesc, apă de trandafiri și fructe de pădure

Course Dessert
Prep Time 20 hours
Cook Time 1 hour
Răcire bezea 3 hours
Total Time 1 day
Author Andreea

Ingredients

Bezea

  • 5 albușuri
  • 250 g zahăr tos
  • 2 lingurițe amidon
  • 1.5 lingurite pudră de tartar (zeamă de lămâie)
  • 2 lingurițe apă de trandafiri

Cremă

  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 250 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 lingurițe apă de trandafir

Fructe decor

  • 150 g fructe de pădure diverse (zmeură, căpșuni, afine)
  • 1 linguiță zahăr pudră (opțional)

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul, pudra de tartar (zeama de lămâie) și apa de trandafiri.
  • Pune o foaie de copt pe tavă. Împarte bezeaua în jumătate și formează două cercuri cam de 20 cm diametru folosind spatula. Ridică ușor marginile bezelei, lăsând în mijloc o adâncitură în care urmează să pui crema după coacere.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace bezeaua timp de o oră - o oră și 10 minute. Las-o să se răcească în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).

Crema

  • Bate smântâna cu zahărul pudră până obții frișca. Adaugă iaurtul și apa de trandafiri și mixează puțin doar pentru a le omogeniza.

Asamblare Pavlova

  • Pregătește un platou/stand de prăjituri pe care va sta Pavlova. Desprinde cu grijă prima bezea de pe foaia de copt și pune-o pe platou. Aceasta va juca rolul de blat. Desprinde și cealaltă bezea și las-o deoparte.
  • Împarte crema în jumătate: o parte întinde-o pe primul blat de bezea, pune deasupra cremei al doile blat de bezea și apoi întinde și cealaltă parte de cremă.
  • Decorează cu fructe de pădure și pudrează cu zahăr pudră (opțional).