Go Back Email Link

Tort de clătite cu ciocolată

Course Dessert
Prep Time 45 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 2 hours
Author Andreea

Ingredients

Clătite

  • 1 l lapte
  • 12 ouă
  • 500 g făină
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 vârf linguriță sare
  • ulei pentru prăjit clătitele

Ganache ciocolată

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 550 g ciocolată (tabletă sau dropsuri) eu am folosit proporții egale de ciocolată neagră și ciocolată cu lapte

Decor

  • 200 g cireșe cu codițe pentru decorat deasupra

Instructions

Pregătire clătite

  • Cel mai ușor este să folosești un robot de bucătărie/blender. Pune toate ingredientele în robot/blender și mixează până se omogenizează.
  • Toarnă aluatul de clătite într-un bol încăpător și las-o să se "odihnească" 10-15 minute.
  • Pune pe foc tigaia de clătite, toarnă foarte puțin ulei (de floarea soarelui am folosit eu) și întinde-l într-un strat foarte subțire cu ajutorul unui servețel care va absorbi surplusul.
  • Pune un polonic de aluat în tigaia încinsă și rotește-o ca să se întindă cât mai uniform.
  • Rumenește clătita pe fiecare parte și scoate-o pe o farfurie întinsă. Procedează la fel până se termină toată compoziția.

Pregătire ganache de ciocolată

  • Pune ciocolata măsurată într-un castron.
  • Adaugă smântâna într-o cratiță pe aragaz până atinge punctul de fierbere. Toarnă smântâna peste ciocolată și las-o 5 minute fără să amesteci.
  • După cele 5 minute, amestecă cu ajutorul unui tel până se topește ciocolata și se omogenizează crema. Las-o să se răcească un pic ca să aibă o consistență mai solidă atunci când o pui pe clătite.

Asamblare

  • Întinde ganache de ciocolată pe fiecare clătită, suprapunându-le pentru a forma un tort.
  • Păstrează cremă de ciocolată pentru a glazura tortul (mai încălzește-o puțin dacă e prea solidă).
  • Refrigerează pentru 2-3 ore sau peste noapte. Decorează cu cireșe când crema de ciocolată s-a întărit.