Go Back Email Link

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și fulgi de cocos

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 4 ouă, separate (albușuri-gălbenușuri)
  • 100 g zahăr
  • 40 ml ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250 g căpșuni curățate de codițe (întregi dacă sunt mici sau tăiate jumătăți/sferturi dacă sunt mari)
  • 2 linguri fulgi de cocos, rumeniți puțin în tigaie (eu am folosit unii bio de la Dr Goerg)
  • zahăr pudră pentru decor

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cam de 20 x 30 cm cu foaie de copt.
  • Pune făina, amidonul și sarea laolaltă și cerne-le. Lasă-le deoparte.
  • Separă ouăle. Pune gălbenușurile într-un bol, toarnă și uleiul si extractul de vanilie și mixează-le până devin o cremă omogenă.
  • Într-un alt castron, bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul mixând în continuare până ce termini de pus zahărul. La final trebuie să ai o spumă licioasă și tare.
  • Pune crema de gălbenușuri peste albușurile bătute spumă, amestecând de această dată ușor, cu o spatulă, pentru a nu pierde aerul încorporat în albușuri și care va funcționa ca agent de creștere pentru prăjitură.
  • După ce s-au încorporat gălbenușurile, pune treptat și făina, folosind tot spatula. Când toată făina a fost încorporată și aluatul este omogen, fără cocoloașe, este momentul să îl turnăm în tavă.
  • Egalizează compoziția în tavă folosind spatula. Pune căpșunile pe toată suprafața prăjiturii.
  • Coace prăjitura pentru 25 de minute (poți face și testul scobitorii).
  • Pune fulgii de cocos într-o tigaie pe foc și ține-i 3-4 minute, amestecând din când în când, până încep să se rumenească. Răstoarnă-i într-un castron.
  • Scoate prăjitura și las-o să se răcească în tavă. Când s-a răcorit, pudrează cu zahăr și presară fulgii crocanți de cocos.