Pune jumătățile de caise pe un grill, pe aragaz (dacă le poți face pe un grătar cu foc, vor fi și mai aromate). Lasă-le până se inmoaie puțin și încep să aibă pete maronii de copt (3-4 minute). Întoarce-le și procedează la fel. Când s-au copt pe ambele părți, scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte până pregătești restul ingredientelor.
Pune fulgii de migdale într-o tigaie fără ulei și coace-le 2-3 minute, pentru a se dezvolta uleiurile și aromele, iar textura devine crocantă.
Spală frunzele de rucola, apoi usucă-le bine cu un șervet de bucătărie. Pune-le într-un castron și adaugă dressing-ul (uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare), apoi amestecă direct cu mâna :)
Așază rucola pe un platou larg sau o poți lăsa direct în castron.
Adaugă elementele componente: caisele coapte, biluțele/fâșiile de mozzarella, feliile de prosciutto rupte în în 2-3 bucăți.
Presară fulgii de migdale crocanți și servește imediat.