Go Back Email Link

Salata cu caise, rucola, mozzarella și prosciutto

Course Salad
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 5 caise, jumătăți (sâmburele scos)
  • 50 g rucola
  • 5 buc felii de prosciutto
  • 1 cutie mini-mozzarella sau 1 mozzarella de 125 g, fâșii
  • 2-3 linguri felii de migdale
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 2 linguri ulei de măsline (una pentru uns caisele pe grill, una pentru dressing)
  • sare după gust

Instructions

  • Pune jumătățile de caise pe un grill, pe aragaz (dacă le poți face pe un grătar cu foc, vor fi și mai aromate). Lasă-le până se inmoaie puțin și încep să aibă pete maronii de copt (3-4 minute). Întoarce-le și procedează la fel. Când s-au copt pe ambele părți, scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte până pregătești restul ingredientelor.
  • Pune fulgii de migdale într-o tigaie fără ulei și coace-le 2-3 minute, pentru a se dezvolta uleiurile și aromele, iar textura devine crocantă.
  • Spală frunzele de rucola, apoi usucă-le bine cu un șervet de bucătărie. Pune-le într-un castron și adaugă dressing-ul (uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare), apoi amestecă direct cu mâna :)
  • Așază rucola pe un platou larg sau o poți lăsa direct în castron.
  • Adaugă elementele componente: caisele coapte, biluțele/fâșiile de mozzarella, feliile de prosciutto rupte în în 2-3 bucăți.
  • Presară fulgii de migdale crocanți și servește imediat.