Go Back Email Link

Crumble cu rubarbă și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Crumble

  • 150 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • 50 g zahăr brun
  • 100 g unt rece, cubulețe
  • 1 linguriță scorțișoară

Umplutura de rubarbă

  • 500 g tije de rubarbă tăiate bucăți de 1-2 cm
  • 50 g zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Servire

  • înghețată de vanilie (opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Pune ingredientele pentru crumble într-un castron și amestecă-le direct cu mâinile până obții firimituri de aluat. Lasă deoparte.
  • Unge cu unt o formă de copt ( eu am folosit una de ceramică de aproximativ 20x30 cm).
  • Așază bucățile de rubarbă cât mai uniform, în toată tava. Presară deasupra zahărul brun și scorțișoara.
  • Acoperă compoziția de rubarbă cu crumble-ul pregătit deja, având grijă să acoperim întreaga suprafață a tăvii.
  • Pune tava în coptor și coace crumble-ul timp de 40 de minute la 180 grade C până când devine auriu.
  • Servește cald, simplu sau cu înghețată de vanilie.