Go Back Email Link

Salată de vară cu dovlecei copți și burrata

Course Salad
Prep Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2
Author Andreea

Ingredients

  • 50 g frunze spanac baby
  • 1 dovlecel mare (eu am folosit unul galben, delicios)
  • 1 burrata
  • 4 roșii mici
  • 1 avocado
  • frunze proaspete de oregano (înlocuiește cu oregano uscat dacp nu ai proaspăt)
  • sare și ulei de măsline pentru copt dovleceii

Dressing

  • 1 linguriță muștar de Dijon
  • 1/2 lime (zeama)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 vîrf linguriță sare

Instructions

  • Taie dovlecelul pe lung, în felii foarte subțiri (o răzătoare tip mandolină ar fi utilă). Încinge pe aragaz o tigaie tip grill. Presară puțină sare și stropește cu lei de măsline feliile de dovlecel, apoi coace-le pe grill 2-3 minute. Scoate-le și pune altele până le termini pe toate.
  • Taie avocado și roșiile în felii.
  • Pregătește dressing-ul. Într-un borcan cu capac, pune toate ingredientele pentru dressing, strânge capacul și agită bine pentru a le amesteca. Pune jumătate din dressing peste frunzele de spanac baby.
  • Aranjează ingredientele pe un platou / o farfurie /un castron, alternând frunzele de spanac cu feliile de dovlecel copt, feliile de roșii, avocado și frunze de oregano. În mijloc așază burrata, ușor desfăcută. Stropește deasupra cu restul de dressing.
  • Servește imediat.