Go Back Email Link

Tartă cu mure și aluat fraged cu alune de pădure

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

Aluat fraged cu alune de pădure

  • 175 g făină
  • 75 g alune de pădure măcinate (se găsesc la magazine, eu am luat de la Lidl)
  • 150 g unt rece
  • 2 linguri zahăr
  • un praf de sare
  • 4 linguri lapte

Umplutură mure

  • 500 g mure proaspete
  • 125 g zahăr
  • 1 lingură amidon
  • 50 g alune de pădure măcinate

Instructions

Pregătire aluat

  • Pune făina și alunele măcinate într-un bol, adaugă untul cuburi și amestecă bine până obții o textură farâmicioasă.
  • Adaugă sarea, laptele și zahărul și amestecă din nou până aluatul se omogenizează. Învelește-l într-o folie alimentară și pune-l la rece pentru 30-60 de minute.

Pregătire umplutură mure

  • Pune murele într-un castron, adaugă zahărul și amidonul. Amestecă pentru ca zahărul și amidonul să ajungă la toate fructele și să le îmbrace.

Asamblare tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 190 de grade C. Unge cu unt o tavă de copt pentru tarte (eu am folosit una de 24 cm).
  • Scoate aluatul din frigider și, pe blatul înfăinat, întinde-l cu sucitorul. Așază-l cu grijă în forma de tartă, taie marginile care sunt în surplus.
  • Pune pe partea de jos a aluatului un strat fin de alune măcinate, apoi răstoarnă murele și zeama lor dacă și-au lăsat.
  • Coace tarta timp de 40-45 de minute la 190 grade C, până când aluatul devine auriu, iar murele s-au caramelizat.
  • Lasă să se răcească înainte de a o tăia. O poți asorta cu o lingură mare de înghețată de vanilie.