Go Back Email Link

Biscuiți festivi cu vitralii din bomboane

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Răcire în frigider 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 57 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat biscuiți

  • 200 g unt moale
  • 120 g zahăr
  • 1 ou întreg
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 350 g făină
  • un praf de sare

Pentru vitralii

  • câte o punguță de bomboane diferite culori (tip dropsuri)

Instructions

  • Mixează untul moale și zahărul până se încorporează zahărul. Adaugă oul (bătut ușor cu furculița înainte) și extractul de vanilie. Mixează din nou ca să se omogenizeze.
  • Adaugă făina și sarea. Mixează ușor până când consistența este aceea a unui aluat.
  • Formează un disc din aluat și pune-l la rece pentru o oră.
  • Între timp, zdrobește fiecare tip de bomboane (lăsate în pungă sau puse într-o pungă nouă dacă trebuie desfăcute din ambalaj) cu ajutorul sucitorului sau ciocanului de șnițele. Răstoarnă bucățelele de bomboane în castroane separate și lasă-le deoparte.
  • Scoate aluatul și întinde-l pe blatul înfăinat până ai o grosime de aproximativ 0.5 cm.
  • Folosește o formă mare de tăiat biscuiții (stea, floare, fulg de zăpadă, inimă etc) și una mică pentru a decupa mijlocul (dacă nu ai forme mari și mici în același set, folosește un mic dop de sticlă pentru a decupa mijlocul).
  • Pune biscuiții decupați pe o foaie de copt (decupează mijlocul după ce biscuitele este în tavă, pe foaia de copt) ca să nu existe riscul să se rupă.
  • Dacă vrei să îi agăți în brad, fă un mic orificiu cu ajutorul unui băț de frigăruie pe o margine a aluatului (unde vei băga ața pentru a agăța biscuitele ca decorațiune).
  • După ce ai umplut tava cu biscuiți și ai decupat și mijlocul, pune tava pentru încă 30 de minute în frigider. Procedează la fel cu a doua tavă de biscuiți (ies cam 2 tăvi din această cantitate de aluat).
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
  • După ce scoți tava cu biscuiți din frigider, pune cam o linguriță de bomboane zdrobite în mijlocul decupat al fiecărui biscuite.
  • Coace biscuiții pentru 12 minute la 180 grade C. Lasă să se răcească în tavă pentru ca vitraliul din bomboane să se solidifice. Coace la fel și cea de a doua tavă.
  • Când s-au răcit, poți pune ața/sforicica subțire și îi poți atârna ca decorașiune în bradul de Crăciun. Desigur, ei se pot și mânca :).