Mixează untul moale și zahărul până se încorporează zahărul. Adaugă oul (bătut ușor cu furculița înainte) și extractul de vanilie. Mixează din nou ca să se omogenizeze.
Adaugă făina și sarea. Mixează ușor până când consistența este aceea a unui aluat.
Formează un disc din aluat și pune-l la rece pentru o oră.
Între timp, zdrobește fiecare tip de bomboane (lăsate în pungă sau puse într-o pungă nouă dacă trebuie desfăcute din ambalaj) cu ajutorul sucitorului sau ciocanului de șnițele. Răstoarnă bucățelele de bomboane în castroane separate și lasă-le deoparte.
Scoate aluatul și întinde-l pe blatul înfăinat până ai o grosime de aproximativ 0.5 cm.
Folosește o formă mare de tăiat biscuiții (stea, floare, fulg de zăpadă, inimă etc) și una mică pentru a decupa mijlocul (dacă nu ai forme mari și mici în același set, folosește un mic dop de sticlă pentru a decupa mijlocul).
Pune biscuiții decupați pe o foaie de copt (decupează mijlocul după ce biscuitele este în tavă, pe foaia de copt) ca să nu existe riscul să se rupă.
Dacă vrei să îi agăți în brad, fă un mic orificiu cu ajutorul unui băț de frigăruie pe o margine a aluatului (unde vei băga ața pentru a agăța biscuitele ca decorațiune).
După ce ai umplut tava cu biscuiți și ai decupat și mijlocul, pune tava pentru încă 30 de minute în frigider. Procedează la fel cu a doua tavă de biscuiți (ies cam 2 tăvi din această cantitate de aluat).
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
După ce scoți tava cu biscuiți din frigider, pune cam o linguriță de bomboane zdrobite în mijlocul decupat al fiecărui biscuite.
Coace biscuiții pentru 12 minute la 180 grade C. Lasă să se răcească în tavă pentru ca vitraliul din bomboane să se solidifice. Coace la fel și cea de a doua tavă.
Când s-au răcit, poți pune ața/sforicica subțire și îi poți atârna ca decorașiune în bradul de Crăciun. Desigur, ei se pot și mânca :).