Pune apa și zahărul într-o crăticioară largă, pe aragaz (este nevoie de o cratiță largă pentru a evita ca feliile de portocale să stea suprapuse). Amestecă, din când în când, ca să se dizolve zahărul.
Între timp, spală portocalele și taie-le în felii subțiri.
Când zahărul s-a dizolvat și siropul începe să fiarbă, adaugă feliile de portocale, încercând să le așezi încât să se suprapună cât mai puțin sau deloc.
Adaugă și condimentele de iarnă (scorțișoara, anasonul, cuișoarele) și lasă să fiarbă feliile în siropul de zahăr, la foc mic, pentru 30-40 de minute. Întoarce, din când în când, feliile de portocale.
Scoate cu grijă feliile de portocale din cratiță și pune-le pe un grătar de cofetărie sau pe o foaie de copt, ca să se răcească și să se usuce înainte de a le glazura. Lasă-le așa pentru 3-4 orea sau chair peste noapte.
Pentru a le glazura, topește ciocolata neagră la bain-marie. Scufundă fiecare felie de portocală confiată în castronul cu ciocolată topită și apoi pune-le pe o hârtie de copt ca să se întărească glazura.
Presară fulgi de sare dacă îți place mixul de gust dulce-sărat. Enjoy.