Go Back Email Link

Portocale felii confiate și glazură de ciocolată

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Răcire și uscare felii 4 hours
Total Time 4 hours 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 1 baton scorțișoară
  • 1 anason stelat
  • 2-3 cuișoare
  • 2 buc portocale medii (cu coaja netratată)

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • fulgi de sare (opțional)

Instructions

  • Pune apa și zahărul într-o crăticioară largă, pe aragaz (este nevoie de o cratiță largă pentru a evita ca feliile de portocale să stea suprapuse). Amestecă, din când în când, ca să se dizolve zahărul.
  • Între timp, spală portocalele și taie-le în felii subțiri.
  • Când zahărul s-a dizolvat și siropul începe să fiarbă, adaugă feliile de portocale, încercând să le așezi încât să se suprapună cât mai puțin sau deloc.
  • Adaugă și condimentele de iarnă (scorțișoara, anasonul, cuișoarele) și lasă să fiarbă feliile în siropul de zahăr, la foc mic, pentru 30-40 de minute. Întoarce, din când în când, feliile de portocale.
  • Scoate cu grijă feliile de portocale din cratiță și pune-le pe un grătar de cofetărie sau pe o foaie de copt, ca să se răcească și să se usuce înainte de a le glazura. Lasă-le așa pentru 3-4 orea sau chair peste noapte.
  • Pentru a le glazura, topește ciocolata neagră la bain-marie. Scufundă fiecare felie de portocală confiată în castronul cu ciocolată topită și apoi pune-le pe o hârtie de copt ca să se întărească glazura.
  • Presară fulgi de sare dacă îți place mixul de gust dulce-sărat. Enjoy.