Taie ciupercile în felii subțiri (eu nu am folosit și piciorușul cipuercilor, dar este la latitudinea ta dacă vrei să îl păstrezi sau nu).
Pune o tigaie pe foc, adaugă o lingură de ulei și călește o parte din feliile de ciuperci (recomand să nu le pui pe toate o dată ca să se poată căli mai repede și mai bine). Asezonează cu sare, piper și oregano. Când ciupercile au scăzut și s-au rumenit, scoate-le pe o farfurie și pune următoarea rundă.
După ce ai terminat de călit toate ciupercile, preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pregătește o tavă de copt/tigaie de fontă în care vei coace tarta, punând la baza acesteia o foaie de copt.
Scoate aluatul de foitaj din frigider și taie-l în forma dorită, în funcție de dimensiunea și forma tăvii de copt.
Pune aluatul în tavă, pe foaia de copt. Așază bucățele de gorgonzola și brânză de capră pe toată suprafața tartei.
Pune și feliile de ciuperci deasupra brânzei, lăsând puțin din margien liberă, de jur împrejur (cam 1 cm).
Unge cu gălbenuș de ou marginea liberă a aluatului, apoi pune la cuptor tarta pentru aproximativ 20 de minute (până când aluatul se rumenește și devine auriu).
Servește tarta caldă, alături sa salată sau murături.