Go Back Email Link

Tartă foitaj cu ciuperci, gorgonzola și brânză de capră

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 500 g ciuperci brune
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g brânză de capră
  • 1 aluat foitaj (eu am folosit un aluat cumpărat)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, oregano pentru asezonare
  • 1 gălbenuș ou pentru uns aluatul pe margini

Instructions

  • Taie ciupercile în felii subțiri (eu nu am folosit și piciorușul cipuercilor, dar este la latitudinea ta dacă vrei să îl păstrezi sau nu).
  • Pune o tigaie pe foc, adaugă o lingură de ulei și călește o parte din feliile de ciuperci (recomand să nu le pui pe toate o dată ca să se poată căli mai repede și mai bine). Asezonează cu sare, piper și oregano. Când ciupercile au scăzut și s-au rumenit, scoate-le pe o farfurie și pune următoarea rundă.
  • După ce ai terminat de călit toate ciupercile, preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pregătește o tavă de copt/tigaie de fontă în care vei coace tarta, punând la baza acesteia o foaie de copt.
  • Scoate aluatul de foitaj din frigider și taie-l în forma dorită, în funcție de dimensiunea și forma tăvii de copt.
  • Pune aluatul în tavă, pe foaia de copt. Așază bucățele de gorgonzola și brânză de capră pe toată suprafața tartei.
  • Pune și feliile de ciuperci deasupra brânzei, lăsând puțin din margien liberă, de jur împrejur (cam 1 cm).
  • Unge cu gălbenuș de ou marginea liberă a aluatului, apoi pune la cuptor tarta pentru aproximativ 20 de minute (până când aluatul se rumenește și devine auriu).
  • Servește tarta caldă, alături sa salată sau murături.