Go Back Email Link

Prăjitură Bundt cu clementine și ricotta

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 240 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un vârf de linguriță de sare
  • 100 g zahăr
  • 250 g ricotta
  • 2 buc ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 lingurițe coajă răzuită de clementine (netratate)
  • 120 ml ulei de măsline
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 30 ml zeamă de clementine
  • 85 g miere

Glazură

  • 150 g ciocolată albă
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe coajă răzuită de clementine

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește forma Bundt pentru copt, dând cu un spray cu ulei sau ungând-o cu puțin ulei de măsline.
  • Combină într-un castron ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul.
  • Într-un alt vas, pune restul ingredientelor: ouăle, ușor bătute cu o furculiță, ricotta, vanilia, uleiul, mierea, sucul de lămâie și de clementine, coaja răzuită de clementine. Mixeză-le pentru a obține o consistență omogenă.
  • Toarnă compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecă-le cu ajutorul unei spatule.
  • Pune compoziția de prăjitură în forma Bundt și coace prăjitura pentru 35-40 de minute (poți face testul scobitorii).
  • Lasă prăjitura să se răcească 10-15 minute în formă, apoi scoate-o pe un grătar de cofetărie ca să se răcească de tot.

Pregătire glazură

  • Pune ciocolata albă într-un castron, iar smântâna într-o crăticioară pe aragaz.
  • Când smântâna ajunge la punctul de fierbere, toarn-o peste ciocolată și amestecă bine ca să se topească. Pune la final și coaja răzuită de clementine.
  • Toarnă glazura peste prăjitură. Yummy!