Go Back Email Link

Coșulețe cu cremă de brânză și somon afumat

Course Appetizer
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 2 buc foi subțiri de plăcintă
  • 50 g unt topit
  • 140 g cremă de brânză cu ceapă verde Delaco
  • 2 linguri iaurt grecesc 10% grăsime
  • sare, piper pentru asezonare
  • zeama de la jumătate de lime
  • 50 g somon afumat
  • cepșoară pentru decor (sau codițe de ceapă verde)
  • coajă răzuită de lime pentru decor

Instructions

  • Pune crema de brânză într-un castron, apoi adaugă cele două linguri de iaurt, zeama de lime. Asezonează cu sare și piper proaspăt râșnit. Amestecă bine ca să omogenizeze. Lasă umplutura deoparte.
  • Taie somonul în bucăți mici. Taie cepșoara (sau codițe de ceapă verde).
  • Încinge cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unt topit o formă de copt brioșe în care vom forma și coace coșulețele din foaie subțire de plăcintă.
  • Pe o foaie de copt, întinde prima foaie subțire de plăcintă. Unge cu unt topit, apoi așază a doua foaie deasupra ei. Unge din nou cu unt.
  • Taie foile în jumătate, apoi încă o dată în jumătate, apoi în trei. Ar trebui să obții 12 pătrate.
  • Luam fiecare pătrat de aluat și îl așezăm în câte o cupă de brioșă din forma de copt.
  • Coace coșulețele pentur 7-8 minute sau până când observi că au început să devină aurii.
  • Scoate-le pe un grilaj și lasă-le să se răcească un pic. Pune a doua rundă de coșulețe la copt dacă nu au încăput toate în prima etapă.
  • Pune câte o lingură de cremă de brânză în coșulețe, o bucățică de somon deasupra și decorează cu cepșoară și cu puțină coajă de lime.
  • Servește imediat. Sunt atât de bune!