Go Back Email Link

Cartofi copți zdrobiți, cu parmezan și cimbru

Course Appetizer, Side Dish
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 600 g cartofi mici-medii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri parmezan proaspăt răzuit
  • 5-6 buc crenguțe cimbru proaspăt
  • sare, piper

Instructions

  • Vom folosi cartofii cu coajă cu tot, așa că spală-i foarte bine. Pune-i apoi într-un vas, acoperă cu apă, preasră puțină sare și lasă-i să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când intră ușor furculița în ei.
  • Scurge apa și lasă cartofii să se răcorească pentru 5 minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pune o foaie de copt într-o tavă mare de cuptor.
  • Așază cartofii în tavă, pe foaia de copt, apoi, cu ajutorul unui zdrobitor pentru piure, apasă ușor pe fiecare cartof în parte pentru a-l zdrobi, cât să rămână întreg și cam de 2 cm grosime.
  • Stropește generos cu ulei de măsline, presară sare și piper, apoi parmezan răzuit pe fiecare cartof. La final, pune și frunzulițe de cimbru proaspăt.
  • Coace cartofii cam 20-25 de minute, până când devin aurii și ușor crocanți.
  • Sevește-i fierbinți ca garnitură sau ca fel principal, simpli sau cu un sos pe gustul tău. Eu am făcut un sos de iaurt cu usturoi. Enjoy!