Vom folosi cartofii cu coajă cu tot, așa că spală-i foarte bine. Pune-i apoi într-un vas, acoperă cu apă, preasră puțină sare și lasă-i să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când intră ușor furculița în ei.
Scurge apa și lasă cartofii să se răcorească pentru 5 minute.
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Pune o foaie de copt într-o tavă mare de cuptor.
Așază cartofii în tavă, pe foaia de copt, apoi, cu ajutorul unui zdrobitor pentru piure, apasă ușor pe fiecare cartof în parte pentru a-l zdrobi, cât să rămână întreg și cam de 2 cm grosime.
Stropește generos cu ulei de măsline, presară sare și piper, apoi parmezan răzuit pe fiecare cartof. La final, pune și frunzulițe de cimbru proaspăt.
Coace cartofii cam 20-25 de minute, până când devin aurii și ușor crocanți.
Sevește-i fierbinți ca garnitură sau ca fel principal, simpli sau cu un sos pe gustul tău. Eu am făcut un sos de iaurt cu usturoi. Enjoy!