Go Back Email Link

Vafe cu leurdă, ciuperci brune și ou prăjit

Course Appetizer, Main Course
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Ingrediente vafe (aprox. 6 vafe)

  • 150 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • un vârf de linguriță de sare
  • 250 ml sana
  • 50 g leurdă
  • 1 ou (separat, gălbenuș și albuș)
  • 60 g unt topit

Ciuperci brune la tigaie (cantități pentru 3 vafe - dublează cantitățile pentru 6 vafe)

  • 200 g ciuperci brune, tăiate în sferturi
  • 1 lingură unt
  • 4 fire usturoi verde
  • sare, piper pentru asezonare

Ou prăjit (1 buc/vafă)

  • ou
  • ulei măsline

Instructions

Pregătire aluat vafe

  • Amestecă făina, sarea și praful de copt într-un castron încăpător.
  • Blanșează leurda. Într-un vas cu apă clocotită pune frunzele de leurdă pentru câteva secunde, apoi mută-le într-un vas cu apă foarte rece (preferabil cu 1-2 cuburi de gheață). Scurge bine de apă.
  • Într-un blender, pune sana și leurda, pulsează pentru a le amesteca și obține o compoziție omogenă.
  • Toarnă compoziția cu leurdă în castronul cu făina, amestecă pentru a le încorpora. Pune apoi gălbenușul și untul topit. Amestecă din nou.
  • Separat, bate albușul spumă tare, apoi încorporează-l ușor cu spatula în restul compoziției.
  • Pune câte un polonic de aluat în aparatul de vafe bine încins și uns cu puțin unt topit.

Pregătire ciuperci brune la tigaie

  • Pune untul într-o tigaie largă. Când s-a topit, adaugă ciupercile tăiate sferturi.
  • Scutură, din când în când tigaia pentru a acoperi cu unt și rumeni ciupercile pe toate părțile.
  • Când începe să se evapore din apa lăsată de ciuperci, pune firele de usturoi tocate mărunt. Mai lasă 2 minute, apoi oprește focul.

Pregătire ou

  • În funcție de câte vafe vei servi la masă, prăjește câte un ou pentru fiecare vafă.

Asamblare

  • Pe farfurie, pune o vafă, apoi adaugă două-trei linguri de ciuperci, iar deasupra așază oul prăjit. Poți presăra încă puțin usturoi verde tocat. Enjoy!