Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge două tăvi de copt (20 cm diametru) și pe fundul tăvii pune și o foaie de copt.
Adaugă ciocolata și untul într-un castron, să se topească la bain marie. Amestecă din când în când ca să se omogenizeze. Când s-au topit complet, dă la o parte de pe foc.
Pune zahărul în compoziția de unt și ciocolată topite, amestecă. Pune extractul de vanilie și apoi făina de migdale.
Adaugă treptat câte un gălbenuș, amestecă să se încorporeze bine după fiecare. Când le-ai terminat de pus, lasă castronul deoparte.
Bate albușurile spumă tare și apoi încorporează-le, ușor, în restul de compoziție, amestecând cu spatula.
Împarte compoziția egal în cele două tăvi și pune la copt pentru 20 de minute.
Când s-au copt, scoate tăvile și lasă blaturile să se răcească pentru 10 minute, apoi scotae-le pe un grilaj de cofetărie ca să se răcească de tot.