Go Back Email Link

Cartofi Dauphinoise (gratinați)

Course Side Dish
Cuisine French
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 600 g cartofi curățați și tăiați felii subțiri
  • 250 ml smântână de gătit
  • 2-3 buc căței de usturoi mărunțiți
  • 1 lingură unt topit
  • 250 g cașcaval Sofia de la Delaco răzuit
  • câteva crenguțe de cimbru proaspăt
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 garde C. Pregătește o tavă pe care o poți introduce la cuptor.
  • Combină într-o cană smântâna, untul topit și usturoiul mărunțit.
  • Așază în tavă un prim strat de felii de cartofi, asezonează cu sare și piper, toarnă o treime din amestecul cu smântână și presară o treime din cașcaval. Pune și câteva frunzulițe de cimbru proaspăt.
  • Procedează la fel cu următoarele două straturi, cu diferența că deasupra de tot nu punem cașcavalul de la început, ci mai târziu. Păstrează-l deoparte.
  • Acoperă tava cu o folie de aluminiu și bagă la cuptor pentru 1 oră.
  • După ce a trecut ora, dă folia la o parte, adaugă ultimul strat de cașcaval rămas și mai pune să se rumenească pentru 10-15 minute. Enjoy!