Spală sparaghelul și apoi rup- codițele lemnoase (îndoaie tulpina și unde se rupe ușor, înseamnă că acolo începe partea fragedă - aproximativ 2,5-3 cm este partea fibroasă).
Pune sparanghelul într-o oală cu apă care fierbe, lasă-l 2 minute și apoi scoate-l într-un vas cu apă rece (dacă ai și 2-3 cuburi de gheață pe care să le pui în apa rece e perfect). Lasă-l 2 minute și în apa rece și apoi scoate-l pe un șervet de hârtie.
Scoate foaia de Mozzarella Rollo, clătește-o ușor cu apă rece, scurge-o bine de umezeală și apoi întinde-o pe un tocător/o farfurie întinsă. Taie foaia de mozzarella în fâșii de 2 cm lățime și lungi cât este lungimea foii rulate.
Ia câte un fir de sparanghel, rulează o fâșie de mozzarella Rollo pe el lăsând vârful fraged al sparanghelului neacoperit. Peste mozzarella înfășoară o felie de prosciutto crudo, sigilând astfel fâșia de brânză. Procedează la fel până se termina ingredientele.
Încălzește o tigaie gril pe aragaz. Când tigaia s-a încins, așază 4-5 bucăți de sparanghel cu mozzarella și prosciutto, stropește cu puțin ulei de măsline, râșnește piper proaspăt deasupra și presară verdețuri mediteraneene.
Lasă sparaghelul cam 2 minute pe fiecare parte, până când mozzarella începe să se topească, iar prosciutto să se rumenească. Scoate pe o farfurie și pune alte 4-5 bucăți până le termini pe toate.
Servește cu un sos de iaurt sau simple, alături de o salată. Enjoy!