Go Back Email Link

Tort Pavlova cu ciocolată și mascarpone

Course Dessert
Prep Time 1 hour
Cook Time 2 hours
Total Time 3 hours
Author Andreea

Ingredients

Foi Pavlova (4 buc)

  • 8 albușuri
  • 400 g zahăr
  • 1 lingură oțet
  • 1 lingură amidon
  • 100 g ciocolată neagră topită

Cremă mascarpone-ciocolată

  • 500 g mascarpone Delaco rece
  • 50 g cacao
  • 70 g zahăr pudră
  • 460 ml smântână pentru frișcă rece

Decor

  • 12-15 buc ouă mici de ciocolată sau 50 g ciocolată răzuită

Instructions

Pregătire foi Pavlova simple

  • Preîncălzește cuptorul la 125 grade C. Pune foaie de copt într-o tavă mare.
  • Recomand să împarți în jumătate ingredientele și să faci câte 2 foi o dată. Bate 4 dintre albușuri și 1/2 lingură de oțet până încep să devină spumă, la viteză mică. Începe să pui 1/2 din cantitatea de zahăr (200g), treptat, mărind viteza mixerului.
  • Nu pune zahăr din nou până când nu s-a încorporat cel pus înainte. Când termini de adăugat tot zahărul și s-a inglobat complet, oprește mixerul. Încorporează 1/2 lingură amidon cu ajutorul unei spatule.
  • Din bezeaua rezultată, formează pe foaia de copt din tavă două discuri de bezea cu ajutorul unei spatule, având grijă să fie aproximativ egale ca dimensiune.
  • Redu temperatura cuptorului la 100 grade C și coace cele 2 foi de bezea pentru o oră - o oră și 10 minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore cu ușa cuptorului închisă.
  • Reia procedeul cu restul de albușuri pentru încă 2 foi de bezea. Diferența este că acum, după ce ai terminat de mixat bezeaua, adaugi 1/2 lingură amidon și ciocolata topită și amesteci ușor, cu ajutorul unei spatule pentru a o încorpora.
  • Întinde iar pe o tavă 2 discuri de bezea egale și coace la 100 grade C pentru 1 oră și 20 de minute. Lasă să se răcească cel puțin 2 ore în cuptor, cu ușa închisă.

Pregătire cremă mascarpone-ciocolată

  • Cerne zahărul pudră și cacaua.
  • Pune brânza mascarpone în vasul de mixer, adaugă zahărul pudră și cacaua cernute și mixează până se încorporează și capătă textura unei creme.
  • Adaugă smântâna pentru frișcă și mixează din nou, la viteză mai mare până se omogenizează. Nu mixa mai mult decât este necesar, există riscul de a se tăia.

Asamblare tort Pavlova

  • Așază una dintre foile Pavlova de ciocolată, pune un sfert din crema de mascarpone și ciocolată, adaugă o foaie de bezea simplă, mai pune un sfert din cremă și tot așa până le termini pe toate.
  • Așază deasupra tortului câteva ouă de ciocolată sau ciocolată răzuită.