În vasul de mixer, pune crema de brânză și mascarponele. Amestecă puțin, la viteză mică, folosind paleta robotului (sau amestecă totul cu un tel manual - nu recomand mixerul obișnuit, pentru că introduce mai mult aer în compoziție și există un risc mai mare de crăpare).
Amestecă zahărul cu amidonul și pune-le în vasul cu crema de brânză. Amestecă din npou, la viteză mică, tot cu ajutorul paletei (sau cu telul manual).
Când zahărul s-a integrat în compoziție, adaugă ouăle întregi, treptat, unul câte unul. Continuă la viteză mică, tot cu paleta.
După ce ai terminat de pus ouăle, adaugă extractul de vanilie. Oprește robotul de bucătărie (dacă ai folosit) și pune afinele proaspete. Amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule.
Toarnă compoziția în tava cu blatul de biscuiți. Scutură puțin tava pentru a te asigura că nu sunt bule de aer la suprafață.
Pune tava în cuptor pentru 55-60 de minute, la o temperatură de 140 grade C. Dacă știi că tava nu este perfect etanșă, pune dedesubtul ei o altă tavă care să preia eventualele scurgeri sau înfoliază partea de jos a tăvii cu ajutorul foliei de aluminiu.
Cheesecake-ul este gata când marginile sunt bine închegate și ușor rumenite, iar mijlocul este încă ușor moale. Nu îți face griji, în timpul răcirii, și mijlocul va deveni bine închegat.
Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor pentru 1 oră, cu ușa întredeschisă, apoi scoate-l pe blatul de bucătărie să se răcească de tot.