Go Back Email Link

Crumble de căpșuni și rubarbă

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 100 g făină
  • 70 g fulgi mici ovăz
  • 50 g zahăr
  • 80 g unt rece, tăiat în cubulețe
  • 1 vârf linguriță sare
  • 30 g migdale felii

Umplutura de fructe

  • 350 g căpșuni curățate de codițe
  • 350 g rubarbă
  • 100 g zahăr (împărțit în 60 g pt rubarbă și 40 g pt căpșuni)
  • 20 g amidon

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pune la îndemână o tavă pentru copt - eu am folosit una de 24 cm diametru.

Pregătire umplutură fructe

  • Taie căpșunile în jumătăți sau sferturi, deăinde de mărime. Taie tijele de rubarbă în bucățele de 1 cm lungime.
  • Amestecă într-un bol căpșunile cu 40g zahăr și amidonul, iar într-un altul, rubarba cu 60 g zahăr. Lasă-le să stea așa 10 minute.
  • Amestecă fructele și răstoarnă-le în tava pregătită pentru copt.

Pregătire topping crumble

  • Într-un bol, combină făina, zahărul, sarea, și fulgii de ovăz. Adaugă cubulețele de unt și amestecă-le cu ajutorul degetelor până obții a forma o textură de firimituri.
  • Adaugă și fulgii de migdale și combină-i cu restul ingredientelor.
  • Așază toppingul peste fructele din tavă și pune la cuptor să se coacă timp de 40-45 de minute la 180 grade C, până când crusta de deasupra se va rumeni, iar pe margini se va vedea bolborosind sucul de fructe.
  • Servește cald, simplu sau cu topping de înghețată. Enjoy!