Go Back Email Link

Prăjitură cu caise și ricotta

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 240 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 buc ouă la temperatura camerei
  • 250 g ricotta la temperatura camerei
  • 175 g zahăr
  • 45 ml ulei de măsline
  • 5-6 buc caise desfăcute în jumătăți, sâmburele scos

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei de măsline o formă de copt - eu am folosit o formă de tartă de 23 cm. Tapetează fundul tăvii cu o hârtie de copt.
  • Amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Lasă deoparte.
  • Într-un bol, pune ouăle și zahărul, mixează 2-3 minute până când obții o textură cremoasă și deschisă la culoare.
  • Adaugă ricotta și uleiul, mixează din nou până se omogenizează.
  • Pune făina amestecată cu praful de copt și sarea, încorporează cu o spatulă.
  • Așază jumătățile de caise deasupra prăjiturii.
  • Toarnă compoziția în tava de copt și coace prăjitura timp de 40-45 de minute.
  • Servește călduță, simplă sau cu puțină frișcă/smântână deasupra. Delicioasă!