Pornește cuptorul pe funcția broiler (grătar sus), la temperatura de 270 grade C.
Taie ardeii în jumătăți, pe lungime. Așază-i pe o tavă cu partea tăiată în jos, stropește-i cu puțin ulei de măsline.
Coace-i pentru 15-20 de minute, întoarce-i pe cealaltă parte la jumătatea timpului.
Scoate-i din cuptor când s-au copt și pune-i într-un castron, acoperă pentru câteva minute ca să se curețe coaja mai ușor.
Curăță ardeii, apoi așază-i pe un platou întins. Scurge buratta și rupe-o în bucăți. Spală și usucă frunzele de ierburi aromatice.
Pregătește dressing-ul într-un mic borcan cu capac pentru a fi ușor de amestecat. Pune ingredientele, închide cu capacul și agită bine.
Toarnă dressing-ul peste ardei și buratta. Presară câteva frunze de busuioc, mentă, oregano și cimbru.
Servește imediat cu pâine proaspătă. Delicios!