Go Back Email Link

Salată de ardei copți și buratta

Course Salad
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2
Author Andreea

Ingredients

  • 5-6 buc ardei (eu am folosit kapia)
  • 100 g brânză buratta (1 bucată)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ierburi aromatice proaspete: oregano, busuioc, mentă, cimbru

Dressing

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet din vin roșu
  • 1/2 linguriță miere
  • 1 cățel usturoi, pisat
  • sare, piper după gust

Instructions

  • Pornește cuptorul pe funcția broiler (grătar sus), la temperatura de 270 grade C.
  • Taie ardeii în jumătăți, pe lungime. Așază-i pe o tavă cu partea tăiată în jos, stropește-i cu puțin ulei de măsline.
  • Coace-i pentru 15-20 de minute, întoarce-i pe cealaltă parte la jumătatea timpului.
  • Scoate-i din cuptor când s-au copt și pune-i într-un castron, acoperă pentru câteva minute ca să se curețe coaja mai ușor.
  • Curăță ardeii, apoi așază-i pe un platou întins. Scurge buratta și rupe-o în bucăți. Spală și usucă frunzele de ierburi aromatice.
  • Pregătește dressing-ul într-un mic borcan cu capac pentru a fi ușor de amestecat. Pune ingredientele, închide cu capacul și agită bine.
  • Toarnă dressing-ul peste ardei și buratta. Presară câteva frunze de busuioc, mentă, oregano și cimbru.
  • Servește imediat cu pâine proaspătă. Delicios!