Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Așază roșiile într-o tavă cu margini mai înalte (își vor lăsa zeamă).
Presară puțină sare, busuioc uscat și stropește roșiile cu ulei de măsline. Coace-le timp de 25 de minute la 190 grade C, până când roșiile s-au înmuiat.
Între timp, toacă grosier ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina Apio.
Călește 2-3 minute legumele într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă apa și lasă să fiarbă.
Când roșiile s-au copt, scoate-le din cuptor, decojește-le cu grijă (să nu te frigi) cu ajutorul unei furculițe și unui cuțit.
Adaugă în cratița cu legume pulpa roșiile coapte la cuptor și toarnă și zeama lăsată de roșii în tavă.
Mai lasă 5-7 minute să fiarbă împreună, timp în care adaugă și usturoiul tăiat mărunt. Asezonează cu sare, piper, busuioc uscat.
Oprește focul, apoi pasează supa cu ajutorul unui mixer vertical.
Servește cu frunze de busuioc proaspăt deasupra și cu pâine prăjită. Delicios!