Go Back Email Link

Supă de roșii coapte la cuptor

Course Main Course
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

Roșii coapte la cuptor

  • 1 kg roșii de grădină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță busuioc uscat

Bază supă

  • 1 buc ceapă
  • 3 buc căței de usturoi
  • 1 buc morcov
  • 1 buc rădăcină pătrunjel
  • 1/2 tijă țelină Apio
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 litru apă
  • sare, piper pentru asezonare
  • 1/2 linguriță busuioc uscat

Topping

  • frunze de busuioc

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Așază roșiile într-o tavă cu margini mai înalte (își vor lăsa zeamă).
  • Presară puțină sare, busuioc uscat și stropește roșiile cu ulei de măsline. Coace-le timp de 25 de minute la 190 grade C, până când roșiile s-au înmuiat.
  • Între timp, toacă grosier ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina Apio.
  • Călește 2-3 minute legumele într-o lingură de ulei de măsline. Adaugă apa și lasă să fiarbă.
  • Când roșiile s-au copt, scoate-le din cuptor, decojește-le cu grijă (să nu te frigi) cu ajutorul unei furculițe și unui cuțit.
  • Adaugă în cratița cu legume pulpa roșiile coapte la cuptor și toarnă și zeama lăsată de roșii în tavă.
  • Mai lasă 5-7 minute să fiarbă împreună, timp în care adaugă și usturoiul tăiat mărunt. Asezonează cu sare, piper, busuioc uscat.
  • Oprește focul, apoi pasează supa cu ajutorul unui mixer vertical.
  • Servește cu frunze de busuioc proaspăt deasupra și cu pâine prăjită. Delicios!