Go Back Email Link

Înghețată de afine

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Congelare 6 hours
Total Time 6 hours 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 400 g afine proaspete
  • 1 linguri zahăr
  • 1/2 buc lămâie (zeama)
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 1 cutie lapte condensat (cutia are aproximativ 390g)
  • 100 g afine proaspete pentru topping și interiorul înghețatei

Instructions

  • Pune afinele (cele 400g) într-o crăticioară pe foc, împreună cu cele 2 linguri de zahăr și sucul de la o jumătate de lămâie.
  • Lasă-le să fiarbă încet, vreo 10 minute, până când afinele se înmoaie și se formează un sos de fructe.
  • Oprește focul, răstoarnă conținutul într-o sită deasă și apasă cu lingura pentru a obține un sos de fructe fin. Lasă-l deoparte.
  • Bate frișca, adaugă apoi laptele condensat și mixează doar cât să se combine cele două.
  • Toarnă sosul de afine pesste mixul de frișcă și lapte condensat, amestecă ușor cu un tel de mână până se combină complet. Vei fi uimit de culoarea minunată pe care o vor da afinele.
  • Toarnă totul într-o formă de chec/vas ce merge la congelator. Dacă vrei, adaugă câteva afine proaspete în interior.
  • Acoperă cu folie și pune tava la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte.
  • Înainte de a o servi, scoate înghețata cu 10 minute înainte. Pune cu o lingură de înghețată în cornete sau în cupe speciale. Adaugă câteva afine proaspete ca topping. Enjoy!