Go Back Email Link

Tort de clătite cu cremă de mascarpone și frișcă

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Regrigerare 2 hours
Total Time 3 hours
Author Andreea

Ingredients

Clătite

  • 6 ouă
  • 375 g făină
  • 750 ml lapte
  • 75 g unt topit
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri zahăr (opțional)
  • ulei pentru prăjit clătitele

Cremă de mascarpone și frișcă

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g mascarpone

Topping

  • fructe, după preferințe

Instructions

Pregătire clătite

  • Pune făina, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Creează în mijloc o adâncitură în care să adaugi laptele, ouăle și untul topit.
  • Amestecă bine cu un mixer sau un tel de mână până când se omogenizează.
  • Acoperă castronul și pune compoziția la rece pentru 1-2 ore sau chiar peste noapte, dacă nu e grabă și te organizezi din timp.
  • Când scoți aluatul de clătite de la rece, poate părea că s-a separat, nu te îngrijora, amestecă ușor cu telul și se va omogeniza.
  • Încinge o tigaie de clătite, unge-o cu puțin ulei și prăjește clătitele, una câte una, întorcându-le și pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
  • Din această compoziție vor ieși cam 20 de clătite subțiri.

Pregătire cremă

  • Bate smîntâna și zahărul pudră până când obții frișca. Adaugă și mascarponele, mixează încă un pic pentru a le omogeniza. La final, pune extractul de vanilie.

Asamblare tort

  • Așază prima clătită pe o farfurie întinsă, un platoru sau un suport de tort. Unge cu un strat subțire de cremă. Așază a doua clătita și procedează la fel.
  • După ce pui crema pe toate clătitele ăn afară de ultima, pune-o și pe aceasta și decorează cu fructe - eu am avut niște coacăze roșii.
  • Pune tortul la frigider pentru măcar 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!