Go Back Email Link

Salată cu pepene galben, prosciutto, mozzarella di Bufala și rucola

Course Salad
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 1/2 buc pepene galben, mic
  • 100 g prosciutto feliat
  • 125 g mozzarella di Bufala (sau mozzarella obișnuită)
  • 50 g rucola

Dressing

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri zeamă lămâie
  • 1/2 linguriță miere
  • sare, piper după gust

Instructions

  • Taie pepenele galben în felii, apoi miezul de pe felii în bucăți mici.
  • Învelește fiecare bucată de pepene în bucăți de prosciutto.
  • Așază rucola pe o un platou/farfurie adâncă.
  • Pune bucățile de pepene cu prosciutto peste rucola.
  • Rupe mozzarella în bucățele și presară-le pe platou.
  • Pentru dressing, pune ingredientele într-un mic borcan cu capac, agită bine pentru a le amesteca și apoi stropește salata cu dressing. Servește imediat, este un deliciu!