Go Back Email Link

Tartă rustică (galetă) cu nectarine și mure

Course Dessert
Prep Time 25 minutes
Cook Time 45 minutes
Răcire aluat 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 140 g unt rece, tăiat bucățele
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș + 1 gălbenuș pentru uns marginile tartei
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 600 g nectarine (aprox. 5-6 nectarine)
  • 100 g mure
  • 2 lingurițe amidon
  • 3-4 lingurițe miere

Instructions

Pregătire aluat

  • Într-un bol, pune făina și untul tăiat cuburi. Frământă totul între degete până obții o textură ca de firirimituri.
  • Adaugă zahărul pudră, apa și gălebenușul, înglobează totul ușor, fără a frământa prea mult aluatul.
  • Adună totul într-o bilă de aluat și pune-l la rece pentru 30 de minute.

Pregătire umplutură fructe

  • Taie nectarinele în jumătăți, scoate sâmburele și apoi taie fiecare jumătate în felii subțiri.
  • Pune feliile de nectarine într-un bol mare. Adaugă murele, apoi amidonul și mierea.
  • Amestecă ușor cu o lingură și lasă-le deoparte până o vei folosi ca umplutură de tartă rustică.

Asamblare și coacere tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă și o foaie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider. Pe foaia de copt, presară un pic de făină, apoi pune bila de aluat și întinde cu un sucitor.
  • Mută foaia cu aluatul pe tavă, răstoarnă fructele și întinde-le pe toată suprafața aluatului, lăsând marginile libere de aproximativ 4 cm de jur-împrejur.
  • Îndoaie marginile libere peste umplutură, făcând mici falduri din loc în loc. Unge marginea cu un gălbenuș bătut ușor cu furculița.
  • Coace tarta rustică cu nectarine și mure pentru 40-45 de minute, la 180 grade C.
  • Scoate tarta când aluatul s-a rumenit, iar fructele s-au înmuiat. Servește-o călduță, simplă sau cu înghețată de vanilie deasupra. E delicioasă!