Go Back Email Link

Quiche cu hribi și Camembert

Course Main Course
Cuisine French
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Refrigerare aluat 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 250 g făină
  • 150 g unt rece
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 buc gălbenuș
  • 50 ml apă rece

Umplutură

  • 150 g hribi proaspeți
  • 1 lingură unt
  • 120 g Camembert
  • 4 buc ouă
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

Pregătire aluat

  • Pune într-un bol făina, sarea și untul tăiat cuburi. Frământă cu degetele pentru a combina făina cu untul, obținând o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa rece și gălbenușul, înglobează totul fără a frământa mai mult decât strictul necesar.
  • Înfoliază aluatul și pune-l la rece pentru 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • După cele 30 de minute, întinde aluatul pe blatul înfăinat și apoi transferă-l într-o tavă de copt tarte, unsă în prealabil cu unt.
  • Coace aluatul în orb (înauntru, pe o foaie de copt, pune orez, boabe de fasole, năut etc) pentru 25 de minute, înlăturând greutatea la jumătatea timpului.

Pregătire umplutură

  • Curăță cu grijă hribii (dacă sunt proaspeți), cu o pensulă sau o cârpă, evitând să-i bagi sub apă direct. Poți umezi mâna și da ușor în zonele care necesită. Hribii sunt foarte delicați, iar o cantitate mare de apă i-ar face să se îmbibe și să își piardă gustul și aroma delicioase.
  • Taie hribii în felii subțiri. Pune untul într-o tigaie și călește 2-3 minute ciupercile. Presară puțina sare și piper. Va trebui să le pui în mai multe tranșe. Scoate hribii pe farfurie și pune-i deoparte.
  • Taie brânza Camembert în bucățele. Bate ouăle cu puțină sare și piper, adaugă apoi smântâna.

Asamblare quiche

  • Așază feliile de hribi, bucățile de Camembert, toarnă amestecul de ou și smântână. Așază câteva felii de hribi deasupra, pentru un design draguț.
  • Coace quiche-ul timp de 30-35 de minute, până când se încheagă și devine aurie.