Go Back Email Link

Pavlova coroniță cu fructe roșii

Course Dessert
Author Andreea

Ingredients

Bezea

  • 6 buc albuș
  • 300 g zahăr
  • 1 linguriță oțet alb
  • 2 lingurițe amidon

Cremă

  • 250 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie

Decor

  • 300 g mix de fructe roșii (rodie, zmeură, coacăze roșii)

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Adaugă o nouă cantitate doar dacă s-a dizolvat cel anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și oțetul alb.
  • Pregătește un poș cu dui rotund, mare. Pune bezeaua în poș și formează aproximativ 10 movilițe egale -lipite una de alta - pe foaia de copt.
  • Redu temperatura cuptorului la 110°C și coace coronița de bezea timp de aproximativ 90 de minute. Las-o să se răcească pentru 2 ore în cuptor (eu am lăsat-o peste noapte).

Pregătire cremă

  • În vasul de mixer, pune mascarponele, frișca și zahărul pudră. Bate ingredientele până capătă o textură cremoasă și fermă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează-l cu o spatulă. Pune crema la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Așază coronița de bezea pe un platou. Pune deasupra crema de mascarpone și frișcă.
  • Ornează cu fructe roșii - eu am folosit zmeură, coacăze roșii și sâmburi de rodie. Enjoy!