Go Back Email Link

Clătite cu ricotta, lămâie și miere

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Refrigerare aluat 2 hours
Total Time 2 hours 25 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat clătite

  • 250 g făină
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt topit
  • ulei pentru prăjit clătitele

Umplutura de ricotta

  • 300 g ricotta
  • 2 linguri miere
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Topping

  • fructe proaspete la alegere (opțional)
  • miere (opțional)

Instructions

Pregătire clătite

  • Amestecă făina, sarea și zahărul (dacă îl folosești) într-un bol mare.
  • Într-un alt bol, pune laptele, ouăle și bate ușor cu telul pentru a le omogeniza. Adaugă și untul topit și apoi toarnă compoziția peste ingredientele uscate.
  • Omogenizează cu telul până obții o textură fină, fără cocoloașe. Acoperă vasul și pune-l la rece pentru 1-2 ore.
  • După acest interval, scoate compoziția de clătite de la rece și amestecă puțin cu telul (poate părea că s-au separat ingredientele), va reveni imediat la textura potrivită.
  • Prăjește, pe rând, clătitele într-o tigaie unsa cu puțin ulei.

Pregătire umplutura de ricotta

  • Într-un vas de mixer pune ricotta (bine scursă). Adaugă mierea, coaja și zeama de lămâie și mixează pentru 3-5 minute.

Asamblare clătite

  • Pune 2 linguri de cremă de ricotta, miere și lămâie pe fiecare clătită. Servește cu fructe proaspete deasupra și câțiva stropi de miere dacă preferi mai dulci. Enjoy!