Go Back Email Link

Ruladă cu cremă de mascarpone și portocale roșii

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Refrigerare 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Foaie ruladă

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un vârf de linguriță de sare

Crema de mascarpone și portocale roșii

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • coaja rasă de la o portocală roșie
  • 5 buc portocale roșii mici, decojite, lăsate întregi

Topping

  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță zahăr pudră
  • 1 buc portocală roșie, feliată

Instructions

Pregătire foaie ruladă

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă în care vei coace rulada. Unge-o cu puțin ulei, apoi pune o foaie de copt.
  • Bate ouăle cu zahărul până devin o cremă groasă, deschisă la culoare. Adaugă uleiul și extractul de vanilie și mixează din nou.
  • Cerne făina, praful de copt și sarea împreună. Pune jumătate din făină peste amestecul de ou și zahăr, amestecă ușor cu spatula pentru a o îngloba.
  • Adaugă restul de făină și amestecă ușor cu spatula până obții o cremă omogenă.
  • Toarnă compoziția pe foaia de copt din tavă, nivelează ușor cu spatula pentru a o uniformiza. Pune-o la copt pentru 8-10 minute.
  • Când s-a copt, scoate rulada și las-o să se răcească pentru 10 minute în tavă. Între timp, pregătește o foaie de copt pe care presară 1-2 linguri zahăr.
  • După cele 10 minute, așază rulada cu fața coaptă spre foaia de copt presărată cu zahăr și desprinde cu grijă foaia pe care a stat rulada în cuptor.
  • Cu ajutorul hârtiei de copt, rulează foaia de ruladă și las-o să se răcească astfel.

Pregătire cremă de mascarpone și portocale roșii

  • În bolul de mixer, adaugă brânza mascarpone, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Mixează până devine o cremă groasă.
  • Adaugă coaja răzuită de portocale și amestecă ușor cu spatula. Pune crema la frigider până o vei folosi.
  • Curăță cele 5 portocale roșii cu ajutorul unui cuțit pentru a îndepărta coaja, dar și pielița albă. Pune-le deoparte.

Asamblare ruladă

  • Desfă cu grijă foaia de ruladă. Cu ajutorul unei spatule, întinde crema de mascarpone într-un strat uniform pe întreaga suprafață, lăsând cam 1-2 cm liberi de jur-împrejur.
  • Pune portocalele roșii, aliniate, de-a lungul uneia din laturile scurte ale ruladei. Rulează strâns până ajungi la capătul celălalt. Așază rulada cu marginea exterioară în jos. Înfășoară rulada în folie alimentară sau într-o foaie de copt pentru a se păstra cât mai strânsă. Pune-o la rece pentru 1-2 ore înainte de a o servi.

Topping

  • Desfă rulada din folie/hârtie și taie capetele.
  • Bate smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. O poți pune direct peste ruladă cu o lingură/spatulă sau cu ajutorul unui poș.
  • Decorează cu felii de portocale roșii. Enjoy!