Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă în care vei coace rulada. Unge-o cu puțin ulei, apoi pune o foaie de copt.
Bate ouăle cu zahărul până devin o cremă groasă, deschisă la culoare. Adaugă uleiul și extractul de vanilie și mixează din nou.
Cerne făina, praful de copt și sarea împreună. Pune jumătate din făină peste amestecul de ou și zahăr, amestecă ușor cu spatula pentru a o îngloba.
Adaugă restul de făină și amestecă ușor cu spatula până obții o cremă omogenă.
Toarnă compoziția pe foaia de copt din tavă, nivelează ușor cu spatula pentru a o uniformiza. Pune-o la copt pentru 8-10 minute.
Când s-a copt, scoate rulada și las-o să se răcească pentru 10 minute în tavă. Între timp, pregătește o foaie de copt pe care presară 1-2 linguri zahăr.
După cele 10 minute, așază rulada cu fața coaptă spre foaia de copt presărată cu zahăr și desprinde cu grijă foaia pe care a stat rulada în cuptor.
Cu ajutorul hârtiei de copt, rulează foaia de ruladă și las-o să se răcească astfel.