Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă de copt antiaderentă, cu diametrul de 20 cm. Nu o unge pe margini, pune doar la bază un disc de foaie de copt.
Adaugă albușurile, zeama de lămâie și extractul de vanilie într-un bol de mixer. Mixează la viteză medie până devine spumă.
Din acest moment, începi să adaugi zahărul, puțin câte puțin, așteptând să se încorporeze după fiecare adăugare.
După ce tot zahărul a fost încorporat în spuma de albuș, adaugă făina amestecată cu sarea, cam în 3 etape, amestecând ușor cu o spatulă doar cât să se omogenizeze (nu mai mult).
Toarnă compoziția obținută în forma de copt și coace blatul pentru 40-45 de minute la 180 grade.
Scoate blatul din cuptor și lasă să se răcească timp de 15 minute cu forma de copt întoarsă invers.
Desprinde apoi ușor blatul, cu vârful unui cuțit, de pereții formei de copt. Lasă blatul să se răcească pe un grătar de cofetărie.
După ce s-a răcit, taie blatul în 3 straturi.