Go Back Email Link

Angel Food Cake cu mousse de fructe de pădure

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

Blat Angel Food Cake

  • 8 albușuri (la temperatura camerei)
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 125 g făină
  • 1 vârf linguriță sare

Mousse fructe de pădure

  • 350 g fructe de pădure (eu am folosit congelate)
  • 135 g zahăr
  • 60 ml apă (de adăugat la fructe)
  • 360 ml smântână pentru frișcă
  • 2 foi gelatină înmuiate în 60 ml apă

Glazură ciocolată ruby

  • 300 g ciocolată ruby (roz), o poți înlocui cu alt tip de ciocolată
  • 140 ml lapte
  • 40 g sirop glucoza
  • 2,5 foi gelatină

Instructions

Pregătire blat Angel food cake

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă de copt antiaderentă, cu diametrul de 20 cm. Nu o unge pe margini, pune doar la bază un disc de foaie de copt.
  • Adaugă albușurile, zeama de lămâie și extractul de vanilie într-un bol de mixer. Mixează la viteză medie până devine spumă.
  • Din acest moment, începi să adaugi zahărul, puțin câte puțin, așteptând să se încorporeze după fiecare adăugare.
  • După ce tot zahărul a fost încorporat în spuma de albuș, adaugă făina amestecată cu sarea, cam în 3 etape, amestecând ușor cu o spatulă doar cât să se omogenizeze (nu mai mult).
  • Toarnă compoziția obținută în forma de copt și coace blatul pentru 40-45 de minute la 180 grade.
  • Scoate blatul din cuptor și lasă să se răcească timp de 15 minute cu forma de copt întoarsă invers.
  • Desprinde apoi ușor blatul, cu vârful unui cuțit, de pereții formei de copt. Lasă blatul să se răcească pe un grătar de cofetărie.
  • După ce s-a răcit, taie blatul în 3 straturi.

Pregătește mousse-ul de fructe de pădure

  • Adaugă foile de gelatină într-un castron mic și hidratează-le cu 60 ml apă.
  • Într-o crăticioară, pune fructele de pădure, zahărul și 60 ml de apă la foc mediu. Amestecă din când în când și lasă pe aragaz până când se dizolvă zahărul.
  • Înlătură oala de pe foc și treci fructele printr-o sită fină.
  • Adaugă piureul obținut într-un bol, adaugă gelatina și amestecă pentru a se combina.
  • Bate smântâna până obții frișcă, apoi adaugă frișca peste amestecul de fructe și gelatină. Amestecă ușor cu o spatulă până se omogenizează.
  • Acoperă mpusse-ul cu o folie și pune la rece până o vei folosi la umplerea blatului.

Asamblare tort

  • Pune jumătate din mousse pe primul strat de blat, apoi adaugă al doilea strat și întinde restul de mousse. Pune deasupra al treilea strat de blat.
  • Pune la congelator tortul și lasă-l 3-4 ore pentru a putea fi glazurat mai ușor.

Pregătire glazură

  • Hidratează foile de gelatină în apă rece.
  • Pune laptele și siropul de glucoză într-o crăticioară, la încălzit.
  • Toarnă laptele fierbinte peste ciocolată și amestecă ușor pentru a se topi ciocolata și a obține o compoziție fină.
  • Stoarce foile de gelatină și adaugă-le peste amestecul de ciocolată. Amestecă ușor până se dizolvă gelatina.
  • Folosește glazura când are cam 33-34 grade C.

Glazurare

  • Scoate tortul din congelator și toarnă glazura deasupra. folosește și o spatulă dacă este necesar.
  • Pune la rece pentru 1-2 ore înainte de servire.