Go Back Email Link

Salată Panzanella

Course Salad
Cuisine Italian
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 4 felii pâine rustică (mai veche)
  • 2 linguri ulei
  • 4 buc roșii mari
  • 1 buc ardei gras rosu/galben
  • 1 buc ceapă roșie
  • 2-3 buc castraveți
  • câteva frunze de busuioc proaspăt

Dressing

  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • 1 buc cățel de usturoi
  • 1 linguriță muștar de Dijon
  • sare după gust

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă, pe care să pui o foaie de copt.
  • Taie feliile de pâine în cuburi de aprox. 1-1,5 cm. Așază-le în tavă, pe foaia de copt și stropește-le cu ulei. Coace pâinea cam 10 minute până când începe să devină aurie și se usucă bine. Scoate tava din cuptor și las-o deoparte.
  • Taie roșiile, castraveții și ardeiul în bucăți mari, iar ceapa - solzișori.
  • Adaugă legumele și pâinea într-un castron mare. Toarnă dressing-ul și amestecă ușor pentru a se întrepătrunde aromele, iar pâinea să absoarbă zeama de roșii și dressingul. Pune și frunzele de busuioc deasupra și servește delicioasa salată Panzanella.