Go Back Email Link

Ruladă Tiramisu

Course Dessert
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

Foaie ruladă

  • 4 buc ouă (separate gălbenușurile de albușuri)
  • 60 g zahăr
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță cafea instant (nes)
  • 40 ml ulei
  • 70 g făină
  • 4-5 linguri espresso pentru însiropat

Cremă tiramisu

  • 300 g mascarpone
  • 300 g smântână pentru frișcă (minim 35% grăsime)
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Decor

  • 1/3 din crema tiramisu
  • ciocolată neagră răzuită
  • boabe de cafea întregi (opțional)

Instructions

Pregătire foaie ruladă

  • Preîncălzește cuptorul la 175 grade C. Pregătește o tavă (aprox. 25 x 40 cm) pe care întinde o foaie de copt.
  • Într-un bol, pune gălbenușurile și 30g din zahăr și mixează până când amestecul se deschide la culoare și se topește zahărul.
  • Adaugă laptele, cafeaua instant și uleiul, mixează din nou.
  • Cerne făina și amestecă ușor, cu ajutorul unei spatule doar până se încorporează.
  • Separat, bate albușurile cu restul de 30g din zahăr, adăugat treptat, până când zahărul s-a încorporat și bezeaua are o textură fermă.
  • Pune o treime din bezea în amestecul de gălbenușuri și făină, amestecă ușor ca să se încorporeze. Pune și restul de albușuri și amestecă ușor cu spatula.
  • Toarnă compoziția cât mai uniform pe foaia de copt din tavă, netezește cu spatula.
  • Coace foaia de ruladă pentru aproximativ 20 de minute.
  • Întoarce foaia de ruladă peste un prosop presărat cu zahăr pudră. Rulează foaia cu ajutorul prosopului și lasă să se răcească astfel rulată.

Pregătire cremă

  • Mixează mascarponele cu smântâna lichidă și zahărul pudră 1-2 minute, până când obții o textură cremoasă. Refrigerează până la folosire.

Asamblare ruladă Tiramisu

  • Desfă ușor foaia de ruladă. Stropește cu câteva linguri de espresso.
  • Întinde uniform crema pe foaia de ruladă, păstrând cam o treime pentru a orna rulada pe exterior. Rulează din nou, începând de la partea mai mică.
  • Decorează cu restul de cremă, presară ciocolată răzuită deasupra și ornează cu boabe întregi de cafea. Enjoy!