După ce ai aluatul gata copt, lasă-l un pic să se răcească, timp în care te poți apuca să prepari umplutura tartei. Hidratează foaia de gelatină în apă rece (pune-o într-un catron și adaugă apă cât să o acopere). Adaugă prima cantitate de smântână lichidă, cei 100 ml, într-un vas la încălzit. Când ajunge aproape de punctul de fierbere, toarnă smântâna peste ciocolata albă și amestecă foarte bine cu un tel până se omogenizează. Adaugă gelatina scursă bine de apă și apoi untul și amestecă din nou până obții o cremă omogenă. Las-o deoparte.
Restul de smântână lichidă (200 ml) se bat cu 2 linguri de zahăr pudră până obții frișca. Adaugă și ricotta (scursă de zeamă dacă are) și bate puțin ca să se amestece. Combină și cu ganache-ul de ciocolată albă și mai amestecă o dată ca să se omogenizeze toate.
Umple coaja de tartă cu această umplutură pufoasă și las-o la rece 2-3 ore, să se întărească puțin. Apoi poți pune afinele, după cum ai chef și îndemânare la decorat. Eu am avut și niște mini-bezele care mi s-au părut tare drăguțe și în ton cu tarta albă, așa că le-am pus și pe ele în decor.