Preîncălzește cuptorul la 175 grade. Măsoară ingredientele. Făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, sarea le poți pune împreună într-un bol. Pune bananele într-un alt castron, pasează-le și, apoi, adaugă laptele. Lasă-le deoparte.
Ouăle se mixează cu zahărul și untul topit (uleiul) până devine o compoziție cremoasă. Adaugă conținutul bolului cu făina peste această compoziție și amestecă-le cu o spatulă, apoi adaugă și piureul de banane. La final, poți adăuga ciocolata sau nucile sau la fel de bine o poți lăsa și simplă, după cum preferi.
Tapetează o formă de chec cu folie de copt, toarnă compoziția și bagă checul la cuptor pentru 45 minute. Dacă vrei să fii creativ, poți decora deasupra checul cu felii rotunde de banană sau cu felii subțiri, tăiate pe lung.
Ca să vezi daca este coaptă, poți testa cu o scobitoare. După ce este gata, lasă să se răcească puțin înainte de a tăia feliile.
Este un desert destul de ușor, nu foarte dulce (dacă preferi mai dulce, poți pune mai mult zahăr decât am recomandat eu), merge perfect cu cafeaua de dimineață, dar și cu cea de după prânz. Mai greu e să limitezi numărul feliilor, dar aici mă bazez pe voi 😊.