Scoate sâmburii cireșelor, poți folosi instrumentul acela special pentru scos sâmburi sau le poți tăia jumătăți și scoate sâmburii direct. Eu am folosit această a doua metodă, mi s-a părut că va arăta mai bine prăjitua cu cireșele tăiate jumătăți. Lasă cireșele deoparte.
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge vasul de copt cu unt și presară puțin zahăr cât să tapetezi pereții și baza acestuia cu un strat fin. Topește cele 20 g de unt.
Într-un bol, mixează ouăle, zahărul și vanilia până devin o cremă densă. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi se toarnă laptele, smântâna și untul topit. Pune și cireșele în această cremă din bol și gata, ultimul pas, o poți turna în tavă.
Coace prăjitura timp de 30-35 minute, la 180 grade C.
Când e gata, învinge-ți primul impuls de a o devora, mai las-o să se răcească puțin. E drept că cel mai bine este să o mănânci caldă, dar are nevoie măcar de 10-15 minute de relaxare în afara cuptorului.
Nu te speria dacă se va mai lăsa și nu va rămâne la fel de crescută cum era când se cocea, e un fenomen normal, iar gustul nu se schimbă nicicum!