Go Back Email Link

Tagliatelle cu creveți și gălbiori

Total Time 30 minutes
Servings 2 porții

Ingredients

  • 200 g paste tagliatelle sau spaghette
  • 300 g gălbiori proaspeți, uscați sau congelați
  • 300 g creveți decorticați
  • 10 roșii cherry prunișoare
  • 2 buc file ansoa la brocan
  • 1 ceapă mică
  • 4 buc căței de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • 1/2 lime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • sare, piper,busuioc, rozmarin, oregano pentru asezonare

Instructions

  • Fierbe pastele în apă cu sare, conform timpului indicat pe pachet – nu mai mult dacă vrei să rămână al dente și să le simți consistența și textura. Curăță și spală legumele. Curăță (dacă nu sunt deja decorticați) și spală creveții.
  • Dacă sunt prea mari, taie gălbiorii în bucățele, dacă sunt mai mici, lasă-i întregi. Taie ceapa solzișori, iar usturoiul, mărunt. Pune uleiul de măsline într-o tigaie adâncă (eu pun, de regulă, în wok) și lasă-l să se încingă un pic pe aragaz. Prima oară pune fileurile de anșoa – sunt minunate la paste, mai ales la cele cu fructe de mare, pentru că dau o aromă ușoară și foarte plăcută de... mare. Un borcan mic cu fileuri de anșoa nu ar trebui să-ți lipsească din bucătărie!
  • Amestecă fileurile până le vezi dispărând pe fundul tigăii, dezintegrându-se și aromând uleiul, apoi aruncă întigaie ceapa cu un aer de maestru culinar, doar ești unul 😊.Lasă să se călească 2 minute, apoi adaugă ciupercile. Mai învârte puțin cu lingura ingredientele care sfârâie în tigaie, cam 3-4 minute. Pune șiusturoiul, apoi creveții.
  • Între timp, pastele sunt gata, păstrează o cană cu apa în care au fiert și scurge pastele de apa rămasă. Dacă le lași înapa fierbinte, procesul de fierbere continuă chiar dacă ai oprit aragazul!
  • Revenind la tigaie, este momentul să pui niște apă în care au fiert pastele, cât să acopere legumele și creveții și mai lasă să dea în clocote 4-5 minute. Asezonează cu sare, piper, condimente italienești.
  • Taie roșiile cherry în jumătăți și adaugă-le și pe ele. Pune parmezanul ras, apoi pastele și la final zeama de la jumătate de lime. Dacă ți se pare că mai trebuie puțin sos, mai adaugă din apa în care au fiert pastele. Mai lasă să se înfrățească 2 minute și oprește focul. Micul tău festin este pe cale să înceapă.