Go Back Email Link

Cartofi hasselback

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour
Servings 2 porții

Ingredients

  • 3 buc cartofi potriviți
  • Ulei de măsline
  • Sare, piper, oregano
  • Pătrunjel pentru servire

Instructions

  • Spală foarte bine cartofii, se gătesc cu coajă cu tot, deci acest aspect este esențial. Usucă-i cu un șervet de hârtie.
  • Urmează etapa cea mai importantă, tăierea în felii subțiri. Îți recomand să folosești un cuțit foate bine ascuțit, ca să poți tăia ușor feliile subțire. Un truc, ca să nu greșești și să tai de tot feliile de cartof, așază pe tocător 2 linguri de lemn și pune cartoful între cozile acestor linguri. Lama cuțitului va aluneca prin cartof și se va opri când va ajunge la lemnul lingurilor, astfel vei avea feliile de cartof tăiate, dar nu de tot, ci cam cu 1-2 cm mai sus de bază.
  • După ce faci această operațiune cu toți cartofii, ia un vas rezistent la cuptor, unge cu puțin ulei de măsline baza acestuia și pune cartofii.
  • Asezonează-i cu sare, piper, oregano. Stropește-i bine cu ulei de măsline și bagă-i la cuptor pentru 50-60 minute.
  • La jumătatea timpului, mai unge-i cu putin ulei din tavă. Sunt gata când devin aurii și toată casa miroase a cartofi copți.