Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
Pregătește mai întâi aluatul. Pune făina în castron, adaugă untul cubluețe și amestecă-le cu mâna până obții multe-multe frimituri. În mijlocul castronului cu făină și unt, adaugă apa, zahărul, sarea și gălbenușul și amestecă-le pe toate până se omogenizează. Nu trebuie să îl frămânți mai mult de atât, adună aluatul într-o bilă și pune-l la frigider pentru 30 minute.
Cât timp aluatul stă la rece, taie căpșunile dacă sunt mai mari, în 2 sau în 4, sau lasă-le întregi dacă sunt micuțe. Pune-le într-un bol împreună cu zahărul și amidonul (amestecă-le puțin pentru ca fructele să se „îmbrace” cu zahărul și amidonul). Amidonul are rolul de a îngroșa sucul pe care fructele și-l vor lăsa în timpul coacerii, la fel și cele 3linguri de griș pe care le punem pe aluatul întins, înainte de a pune fructele.
Scoate aluatul de la frigider și întinde-l (iese o galetă mare sau 2-3 mai mici, după preferință), apoi presară grișul pe suprafața acestuia, lăsând cam 4-5 cm marginile libere. Adaugă căpșunile pe aluat, lăsând aceeași margine de aluat liberă. Îndoaie spre interior marginilea luatului, de jur împrejur, apăsând ușor pentru a lipi între ele pliurile care se formează. Mijlocul galetei rămâne neacoperit de aluat. Unge cu gălbenuș marginile galetei pentru a-i da o culoare frumoasă, apoi presară puțin zahăr brun.
Coace galeta timp de 40-45 minutela 180 grade C, până când aluatul se rumenește, iar fructele se încheagă.