Go Back Email Link

Chifteluțe cu dovlecei și brânză de capră

Course Appetizer, Main Course
Total Time 45 minutes
Servings 4
Author Andreea

Ingredients

  • 3 dovlecei medii
  • 4 morcovi
  • 1 ou
  • 100 g brânză de capră tip telemea
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 buchet plante aromatice, după preferință (eu am pus tarhon, pătrunjel, salvie, busuioc, mărar)
  • 2 linguri făină
  • sare, piper
  • ulei vegetal pentru prăjit

Instructions

  • Dă prin răzătoare manuală dovleceii (fără coajă) sau apelează cu încredere la robotul de bucătărie pentru a simplifica această operațiune, presară puțină sare și lasă-i deoparte să își lase zeama vreo 10-15 minute. Scurge-i cât poți de bine de lichidul rezultat (vei avea o surpriză când vei vedea cât de multă zeamă și-au lăsat).
  • Rade și morcovii. Taie și mărunțește usturoiul. Alege și spală bine toate plantele aromatice pe care vrei să le pui, apoi taie-le mărunt. Amestecă într-un castron dovleceii, morcovii și aromaticele, fărâmițează brânza deasupra, pune oul, sare, piper și făina și amestecă bine până se omogenizează.
  • Pune o tigaie cu ulei pe foc și așteaptă să se încingă puțin. Între timp, poți începe să formezi chiftelele. Ia în palmă o cantitate mică din amestec, formeaz o bilă pe care o aplatizezi ușor și așaz-o cu grijă în tigaie. Repetă operațiunea pentru fiecare chiftea în parte, cât îți încap în tigaie – vreo 3-4. Din întreaga cantitate ies cam vreo 10-12 bucăți (depinde și de cât de mari le faci, eu le-am făcut cam de 7 cm diametru).
  • Întoarce-le după 4-5 minute pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule, cu grijă să nu se rupă. Când s-au rumenit pe ambele părți, scoate-le pe șervet de hârtie.