Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când s-au fiert, scurge-le de apă și pune-le deoparte, acoperite, pentru a nu se răci.
Într-o oală mai largă (eu am folosit wok-ul), pune untul și uleiul și așază pe foc. Cînd untul se topește, adaugă usturoiul mărunțit și amestecă puțin.
Pune și bucățelele de pui, asezonează cu sare și piper. Amestecă din când în când, întoarce-le pe toate părțile ca să se pătrundă uniform, sunt gata cam în 5-6 minute la foc mediu.
Toarnă smântâna de gătit peste pui și lasă să dea în clocot la foc mic. După primele clocote, adaugă și sosul pesto, oprind 2 linguri intr-un bol, apoi și zeama de lime, lăsând tot așa, deoparte, 1 lingură de zeamă pe care să o pui în același bol cu sosul pesto oprit.
Pune și mazărea și parmezanul și lasă să se înfrățească 4-5 minute, la foc mediu.
Adaugă pastele peste sosul cu pui și pesto și amestecă bine. Pune pastele în farfurii și adaugă, deasupra, câteva linguri din sosul de pesto cu lime păstrat deoparte. Vei intensifica astfel gustul aromat de pesto și lime pentru un plus de savoare.