Go Back Email Link

Paste cu pui, pesto și lime

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g paste tagliatelle (eu am folosit Szatmari de la Novita)
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 2 fileuri pui tăiate bucățele
  • 200 ml smântână de gătit
  • 150 g pesto din care păstrăm 2 linguri deoparte
  • 1 buc lime (zeama) din care păstrăm deoparte 1 lingură
  • 100 g mazăre fină congelată
  • 20 g parmezan răzuit
  • sare și piper pentru asezonare

Instructions

  • Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când s-au fiert, scurge-le de apă și pune-le deoparte, acoperite, pentru a nu se răci.
  • Într-o oală mai largă (eu am folosit wok-ul), pune untul și uleiul și așază pe foc. Cînd untul se topește, adaugă usturoiul mărunțit și amestecă puțin.
  • Pune și bucățelele de pui, asezonează cu sare și piper. Amestecă din când în când, întoarce-le pe toate părțile ca să se pătrundă uniform, sunt gata cam în 5-6 minute la foc mediu.
  • Toarnă smântâna de gătit peste pui și lasă să dea în clocot la foc mic. După primele clocote, adaugă și sosul pesto, oprind 2 linguri intr-un bol, apoi și zeama de lime, lăsând tot așa, deoparte, 1 lingură de zeamă pe care să o pui în același bol cu sosul pesto oprit.
  • Pune și mazărea și parmezanul și lasă să se înfrățească 4-5 minute, la foc mediu.
  • Adaugă pastele peste sosul cu pui și pesto și amestecă bine. Pune pastele în farfurii și adaugă, deasupra, câteva linguri din sosul de pesto cu lime păstrat deoparte. Vei intensifica astfel gustul aromat de pesto și lime pentru un plus de savoare.