Go Back Email Link

Sos Bechamel

Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • 1 litru lapte
  • nucșoară răzuită
  • sare după gust

Instructions

  • Pune untul să se topească într-o cratiță, iar laptele să se încălzească într-o alta, până aproape de punctul de fierbere.
  • Când s-a topit de tot untul, adaugă toată făina dintr-o dată și amestecă foarte bine cu o spatulă. Continuă să amesteci si după ce făina s-a omogenizat cu untul, cam vreo 7-9 minute, până ce devine mai auriu și se desprinde ușor de pe fundul cratiței. Dă cratița la o parte de pe aragaz și lasă câteva minute să se răcească.
  • Adaugă jumătate din laptele fierbinte peste amestecul de făină și unt și amestecă energic cu un tel ca să se omogenizeze sosul și să nu se formeze cocoloașe. Pune și restul de lapte și readu oala pe foc.
  • Amestecă permanent cu telul ca să nu se lipească de fundul cratiței până ajunge să dea în câteva clocote.
  • În acest moment, oprește aragazul, adaugă sarea și nucșoara și gata, ai un delicios sos ca bază pentru felurile tale preferate, începând, de pildă, cu lasagna.