Go Back Email Link

Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 175 g făină
  • 30 g cacao
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahăr brun
  • 1 linguriță bicarbonat sodiu
  • 1/2 linguriță fulgi de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g ciocolată neagră dropsuri sau tabletă mărunțită

Instructions

  • Pune într-un bol ingrediente uscate: făina, cacaua și bicarbonatul de sodiu și amestecă-le.
  • În alt bol, bate untul cu ajutorul unui mixer setat pe treapta mijlocie, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul, fulgii de sare și extractul de vanilie și mixează încă 2 minute.
  • Pune ingredientele uscate peste compoziția cu unt și mixează la o viteză mică doar cât să se încorporeze făina în aluat. Adaugă bucățelele de ciocolată în aluat și continuă să amesteci până când compoziția devine uniformă.
  • Când aluatul este gata, împarte-l în două. Modelează două rulouri cam de 4 cm diametru, înfășoară-le în folie alimentară și pune-le la frigider pentru cel puțin 2-3 ore (le poți lăsa și peste noapte).
  • Preîncălzește cuptorul la 160 de grade C.
  • Scoate pe rând rulourile de aluat și taie, cu un cuțit bine ascuțit, felii cam de 1 cm grosime – s-ar putea să se sfărâmițeze, trebuie doar să apeși bucățile rupte să se lipească de biscuitele tăiat.
  • Așază biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, mai presară câțiva fulgi de sare deasupra și dă-i la cuptor pentru aproximativ 12 minute.
  •  Lasă-i să se răcească și savurează-i alături de cafeaua sau ceaiul tău preferat.