Pune într-un bol ingrediente uscate: făina, cacaua și bicarbonatul de sodiu și amestecă-le.
În alt bol, bate untul cu ajutorul unui mixer setat pe treapta mijlocie, până obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul, fulgii de sare și extractul de vanilie și mixează încă 2 minute.
Pune ingredientele uscate peste compoziția cu unt și mixează la o viteză mică doar cât să se încorporeze făina în aluat. Adaugă bucățelele de ciocolată în aluat și continuă să amesteci până când compoziția devine uniformă.
Când aluatul este gata, împarte-l în două. Modelează două rulouri cam de 4 cm diametru, înfășoară-le în folie alimentară și pune-le la frigider pentru cel puțin 2-3 ore (le poți lăsa și peste noapte).
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade C.
Scoate pe rând rulourile de aluat și taie, cu un cuțit bine ascuțit, felii cam de 1 cm grosime – s-ar putea să se sfărâmițeze, trebuie doar să apeși bucățile rupte să se lipească de biscuitele tăiat.
Așază biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, mai presară câțiva fulgi de sare deasupra și dă-i la cuptor pentru aproximativ 12 minute.
Lasă-i să se răcească și savurează-i alături de cafeaua sau ceaiul tău preferat.