Go Back Email Link

Biscuiți suedezi “amprentă”cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour 45 minutes

Ingredients

Aluat biscuiți

  • 250 g unt moale
  • 110 g zahăr pudră
  • 1 ou întreg
  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 280 g făină
  • 60 g făină de migdale
  • 80 g amidon
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare

Umplutură ciocolată

  • 250 g ciocolată cu lapte dropsuri sau tabletă (mărunțită)
  • 200 g smântână lichidă 35% grăsime

Instructions

Pregătire biscuiți

  • Preîncălzește cuptorul la 170 grade C.
  • Pune toate ingredientele uscate într-un bol și amestecă-le (ambele tipuri de făină, amidonul, drojdia uscată, sarea).
  • Într-un bol de mixer, bate untul și zahărul pudră până devin un amestec cremos. Adaugă oul întreg și gălbenușul, precum și extractul de vanilie până se omogenizează.
  • Adaugă ingredientele uscate și amestecă bine cu o spatulă pentru a le încorpora.
  • Modelează bile de aluat și pune-le pe o foaie de copt. Apasă cu degetul sau cu o linguriță ca să formezi adâncitura pentru umplutură.
  • Coace biscuiții pentru aproximativ 15 minute (nu trebuie să se închidă la culoare).
  • Scoate biscuiții și lasă-i să se racească pe un grilaj.

Umplutura de ciocolată

  • Pune ciocolata bucățele/dropsuri într-un bol.
  • Într-un vas pune smântâna pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
  • Adaugă smântâna peste ciocolată și mixează cu telul până se topește ciocolata și crema se omogenizează. Pune o oră la frigider să se răcească.

Asamblare

  • După ce s-a răcit și s-a mai întărit crema de ciocolată, umple adânciturile biscuiților cu ajutorul unei lingurițe sau cu poșul.