Go Back Email Link

Prăjitură Bundt cu portocale și ciocolată

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Servings 8
Author Andreea

Ingredients

Tapetare formă Bundt

  • 1 linguriță unt
  • 1 lingură făină

Prăjitura

  • 60 g unt topit
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g zahăr
  • 240 g lapte
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 1 portocală doar coaja răzuită
  • 2 linguri cacao pentru compoziția de ciocolată

Glazură (opțional)

  • 180 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri apă

Decor

  • 1 portocală felii

Instructions

Pregătire tavă Bundt

  • Unge forma Bundt cu unt moale.
  • Presară făina și rotește forma pentru a tapeta toți pereții cu un strat fin. La final, lovește cu palma forma pentru a face sa cadă surplusul de făină.

Prăjitura

  • Preîncălzește cuptorul la 180° C
  • Topește untul și lasă-l să se răcească un pic.
  • Într-un bol, pune făina, praful de copt, zahărul, laptele și ouăle și mixează-le 1-2 minute.
  • Adaugă și untul topit și mixează din nou până compoziția devine omogenă.
  • Împarte compoziția în două, în una din părți adaugă coaja de portocală răzuită (păstrează puțină deoparte pentru decorarea finală), iar în cealaltă pune cacaua și amestecă bine. Acum ai cele 2 compoziții pe care să le pui în forma Bundt.
  • Pune în tavă o parte din compoziția cu portocală, apoi o parte din cea cu cacao, repetă procesul până termini ambele compoziții.
  • Pune forma în cuptorul încălzit și coace-o 50-55 minute, eventual poți face testul scobitorii ca sa vezi dacă s-a copt în interior.
  • Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească 10 minute în formă, apoi o poți scoate și pune pe un grătar de patisserie pentru a se răci complet.

Glazura

  • Cerne zahărul pudră într-un castron, adauga treptat lingurile de apă până obții consistența dorită.
  • Toarnă peste prăjitură și decorează cu felii de portocale tăiate în triunghiuri și presară coajă răzuită.