Amestecă ingredientele uscate într-un bol: ambele tipuri de făină, praful de copt, sarea.
Într-un alt bol, mixează untul moale cu zahărul până obții o cremă deschisă la culoare și care și-a mărit volumul.
Adaugă oul întreg peste compoziția de unt și mixează din nou până când se omogenizează.
Începe să pui treptat amestecul de făină și mixează până obții un aluat omogen.
Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau mai bine peste noapte dacă ai posibilitatea.
Când ești gata să întinzi aluatul, preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt.
Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două, lasă jumătate în frigider. Întinde cealaltă jumătate de aluat pe blatul acoperit de un strat fin de făină. Aluatul trebuie lucrat cât este încă rece, altfel va deveni lipicios.
Decupează biscuiții cu formele dorite și mută-i cu grijă în tava de copt. Cu o formă micuță decupează mijlocul la jumătate din biscuiții din tavă.
Adună resturile de la cocă și formează o altă bilă de aluat pe care să o întinzi și din care să decupezi biscuiți.
Coace biscuiții cam 15-17 minute sau până când încep să se rumenească ușor pe margini
Scoate tava și lasă biscuiții să se răcească 5 minute în tavă, apoi mută-i pe un grilaj să se răcească de tot.
Procedează la fel până termini aluatul.
Urmează acum asamblarea biscuiților. Pune pe o tavă toți biscuiții care vor fi partea superioară a Linzer-ului (cele decupate la mijloc) și pudrează-le cu zahăr pudră.
Unge partea inferioară a Linzer-ului cu un strat fin de gem, apoi asamblează biscuiții câte 2, o parte cu gem dedesubt și o parte cu zahăr pudră și decupătură deasupra.
Îi poți păstra 1-2 săptămâni în cutii închise ermetic, la temperatura camerei.