Go Back Email Link

Biscuiți Linzer

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Răcire aluat 2 hours
Total Time 2 hours 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 200 g făină
  • 60 g făină de migdale/alune de pădure
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 140 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • zahăr pudră pentru decorare
  • 100 g gem (eu am folosi gem de căpșuni)

Instructions

  • Amestecă ingredientele uscate într-un bol: ambele tipuri de făină, praful de copt, sarea.
  • Într-un alt bol, mixează untul moale cu zahărul până obții o cremă deschisă la culoare și care și-a mărit volumul.
  • Adaugă oul întreg peste compoziția de unt și mixează din nou până când se omogenizează.
  • Începe să pui treptat amestecul de făină și mixează până obții un aluat omogen.
  • Acoperă aluatul cu folie alimentară și pune-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau mai bine peste noapte dacă ai posibilitatea.
  • Când ești gata să întinzi aluatul, preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider, împarte-l în două, lasă jumătate în frigider. Întinde cealaltă jumătate de aluat pe blatul acoperit de un strat fin de făină. Aluatul trebuie lucrat cât este încă rece, altfel va deveni lipicios.
  • Decupează biscuiții cu formele dorite și mută-i cu grijă în tava de copt. Cu o formă micuță decupează mijlocul la jumătate din biscuiții din tavă.
  • Adună resturile de la cocă și formează o altă bilă de aluat pe care să o întinzi și din care să decupezi biscuiți.
  • Coace biscuiții cam 15-17 minute sau până când încep să se rumenească ușor pe margini
  • Scoate tava și lasă biscuiții să se răcească 5 minute în tavă, apoi mută-i pe un grilaj să se răcească de tot.
  • Procedează la fel până termini aluatul.
  • Urmează acum asamblarea biscuiților. Pune pe o tavă toți biscuiții care vor fi partea superioară a Linzer-ului (cele decupate la mijloc) și pudrează-le cu zahăr pudră.
  • Unge partea inferioară a Linzer-ului cu un strat fin de gem, apoi asamblează biscuiții câte 2, o parte cu gem dedesubt și o parte cu zahăr pudră și decupătură deasupra.
  • Îi poți păstra 1-2 săptămâni în cutii închise ermetic, la temperatura camerei.