Pune ambele tipuri de ciocolată într-un bol (dacă folosești tablete de ciocolată, rupe-le în bucăți mai mici).
Încălzește smântâna într-o crăticioară pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
Toarnă smântâna peste ciocolată și, cu un tel, amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Adaugă apoi untul și fisticul mărunțit. Amestecă din nou.
Acoperă cu o folie alimentară și lasă să se solidifice în frigider pentru 1-2 ore (când apeși cu degetul compoziția este ușor elastică).
Cerne cacaua pe o farfurie/platou sau pe o hârtie de copt. Ia din compoziție cu o linguriță sau direct cu mâna (eu așa am făcut) și modelează bile de aproximativ 2 cm diametru. Pune-le în pudra de cacao și rotește-le până se acoperă pe toate părțile cu cacao.
Așază-le pe o altă farfurie sau direct într-o cutie ermetică. Păstrează-le în frigider și scoate-le cu puțin timp înainte de servire pentru a le simți cât mai bine gustul și aroma.