Go Back Email Link

Trufe de ciocolată cu fistic

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Refrigerare compozitie 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 150 g ciocolată neagră
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 20 g unt moale
  • 2-3 linguri fistic mărunțit
  • cacao pentru pudrare

Instructions

  • Pune ambele tipuri de ciocolată într-un bol (dacă folosești tablete de ciocolată, rupe-le în bucăți mai mici).
  • Încălzește smântâna într-o crăticioară pe foc până ajunge la punctul de fierbere.
  • Toarnă smântâna peste ciocolată și, cu un tel, amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Adaugă apoi untul și fisticul mărunțit. Amestecă din nou.
  • Acoperă cu o folie alimentară și lasă să se solidifice în frigider pentru 1-2 ore (când apeși cu degetul compoziția este ușor elastică).
  • Cerne cacaua pe o farfurie/platou sau pe o hârtie de copt. Ia din compoziție cu o linguriță sau direct cu mâna (eu așa am făcut) și modelează bile de aproximativ 2 cm diametru. Pune-le în pudra de cacao și rotește-le până se acoperă pe toate părțile cu cacao.
  • Așază-le pe o altă farfurie sau direct într-o cutie ermetică. Păstrează-le în frigider și scoate-le cu puțin timp înainte de servire pentru a le simți cât mai bine gustul și aroma.